четвъртък, 28.03.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Здраве

Всички статии от избраната рубрика

Стопанството „Храна от село“ споделя знания и опит

Стопанството на „Храна от село“ влага усилия в тази посока всекидневно. Това не е просто стопанство за производство на истинска храна, а център, в който стотици хора през годината идват, за да получат знания и подкрепа в тяхното усвояване и прилагане.

С грижа за здравето: Пречистване на питейната вода във всяка новопостроена къща

Пластмасата може да се окаже много по-опасна за здравето, отколкото се смяташе досега. Експерти от различни области са на мнение, че наночастиците, които се съдържат в пластмасовите бутилки, могат да попаднат в човешката кръвоносна система през бутилираната вода и да причинят проблеми с мозъка, сърцето и репродуктивния апарат.

Бъдете здрави с всяка хапка!

„Храни се така, както искаш да се чувстваш“, е мнението на редица специалисти в областта на здравословното хранене. Според тях именно храната е един от основните елементи, които предопределят начина и качеството на живот на всеки от нас.

Производството на чиста храна – мисия възможна

Дали приемаме храната като нещо, което е пряко свързано с нашето здраве, или пък като необходимост, с която просто засищаме глада си – това не променя факта, че я консумираме ежедневно.Огромен процент от хората, които произвеждат храна, твърдо заявяват позицията си по въпроса, че вече са отминали времената, в които е можело да не се използват пестициди и минерални (неорганични) торове.