събота, 20.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Новини

Всички статии в хронологичен ред

Добруджанци и Ветринци проведоха съвместнo доброволчески акции край Добрич

Доброволци от гражданското общество в община Ветрино и дейни жители на Добрич, членове на Сдружение „ДоброЖънци“, проведоха съвместна доброволчески акция. Заедно те разчистиха голяма част от изхвърлените отпадъци на околовръстния път на Добрич около кръговото кръстовище, което води към гр. Генерал Тошево, и си обещаха, че това е едва първата от много съвместни доброволни инициативи. Най-малкият участник в акцията беше 8-годишната Велизара, която сподели, че предпочита да чисти България, отколкото да играе на компютъра. Сред участниците имаше също ученичка и пенсионери.

Завърши първият музикален конкурс за детска песен „Пиленце пее“ – Ветрино 2024 г.

Музикален конкурс за детска забавна и народна песен „Пиленце пее“ се проведе на сцената на НЧ „Просвета-1905“ във Ветрино. В надпреварата взеха участие общо 48 изпълнители, разделени в пет възрастови групи.

Силно начало на сезона за стрелците с традиционен лък от Исторически парк

Почитатели на древното изкуство на най-различни възрасти премериха усет и точно око в 9 интересни дисциплини. Разделени на групи, стрелците с много настроение откриваха 3D мишени, скрити в гората: заек и лисица в живописно дере, голяма кафява мечка, изправена на два крака, естествено, на голямо разстояние (кой смее да се приближи повече:), а бързата стрелба по диво прасе донесе много аплодисменти за най-пъргавите състезатели.

Исторически парк дарява икона на св. Архангел Михаил на църквата в с. Неофит Рилски

Според християнската традиция съществуват седем първенствуващи ангели, наречени архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях е натоварен с една конкретна мисия. Исторически парк ще подари икона на храма „Свети Архангел Михаил“ в село Неофит Рилски веднага щом изложбата приключи.