Какво е да се чувстваш в свои води?

Никол от Русе е само 16 години, но вече търси средата, в която да се чувства добре и да се развива, както и хората, от които да се учи.

Представете си какво е да сте на 16 години, но да сте някак различни от хората около вас. Различни в смисъл да не ви интересуват дискотеките, безцелното губене на време и правенето на глупости. Да искате и търсите нещо смислено и стойностно, като например да намерите мястото си в живота, да се развивате, да сте заобиколени от действащи хора и да имате вдъхновение всеки ден. Може би много често това са хората, които са отритнати от средата, защото се отличават от останалите. Но истината е, че точно те са бъдещите създатели, бъдещите успешни предприемачи, бъдещите успешни певци, художници, архитекти и др. 

Никол от Русе е само 16 години, но вече търси средата, в която да се чувства добре и да се развива, както и хората, от които да се учи. Обичайните забавления на нейните връстници в родното й  място далеч не са в полезрението й. Още преди откриването на Исторически парк тя и семейството й посещават неолитното селище и разбират за проекта. Харесва им и започват с интерес да следят какво се случва. Така всяка година идват тук на посещение и виждат впечатляващото му развитие, което със сигурност още повече вдъхновява младото момиче. 

Ето защо тази година тя реши да не прекарва лятната си ваканция на плажа, в лежане и шляене с приятели, а да дойде в село Неофит Рилски и да работи през лятото в Исторически парк. Още щом идва тук, й прави впечатление, че има възможност сама да избере дейността, с която да се занимава, като пробва различни неща, за да разбере кое й допада. Харесва й, че тук й се дава възможността да се обучава и ако желае, да се развива кариерно. Друго, което й прави впечатление е, че хората не бягат от работата си, а напротив, търсят я и й се радват. Вижда всеки ден въодушевени посетители, което я зарежда изключително много. И най-хубавото е, че има изцяло подкрепата на родителите си, които вярват, че Никол е на най-красивото място, дори наскоро отпразнуваха заедно рождения й ден в Исторически парк. 

Пожелаваме й дръзновение и вярваме, че ако продължава в същия дух, рано или късно птичето ще кацне на рамото й и успехът ще я споходи!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД