Нина Янкова в предаване на Българското национално радио

Още от 10-годишна, с много любов, Нина е посветила живота и работата си на конете и древното изкуство стрелба с традиционен лък.

На 23 август в предаването на Българското национално радио „Спортна среща“ беше представена Нина Янкова – състезател и треньор по конна и земна стрелба с традиционен лък в Исторически парк.

Исторически парк ще бъде домакин на Четвъртия международен турнир по стрелба с традиционен лък на 23 и 24 септември. На 22 септември основният турнир ще бъде предшестван от специфична надпревара по безлимитна стрелба „Тракийски стрелец – 2023“ за „загрявка“. Безлимитната стрелба и другите дисциплини на турнира изискват умения, граничещи с изкуството. Те, както и стрелците, са невероятно атрактивни за публиката. 

Нина Янкова увлекателно разказва за предстоящото събитие, като споделя, че очакваме стрелци от повече от седем нации, които имат традиционна стрелба в историята си. Сред тях са интересни стрелци от Казахстан, Турция, Малайзия, Молдова, Индия, Румъния.

Още от 10-годишна, с много любов, Нина е посветила живота и работата си на конете и древното изкуство стрелба с традиционен лък. Тя споделя със слушателите:

„Открих, че този спорт не само идва от историята ни, но е изключително щадящ за конете и допринася много за развитието на самия човек. Активно се занимавам и обучавам хора от 13-14 години. В Исторически парк срещам съмишленици, с които имаме план да създадем конна база с подходящи условия, за да се развие този прекрасен спорт в България.“

Ако вече сме събудили любопитството ви, заповядайте на международния турнир по стрелба с традиционен лък на 23 и 24 септември, мястото е вече известно и ще ви очакваме. 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД