Интересни истории от върха на стрелата

Да се обичате, не значи да гледате един в друг, а да гледате заедно в една посока.

Годениците Йоана Няголова и Габриел Генчев

Както казва Антоан дьо Сент-Екзюпери: „Да се обичате, не значи да гледате един в друг, а да гледате заедно в една посока.“

Йоана е талантлива състезателка, която има много спечелени медали на турнири в страната и чужбина. Любовта на Габриел към неговото момиче го вдъхновява да започне да стреля с традиционен лък, за да могат двамата заедно да практикуват древния спорт. Габриел по уникален начин предлага брак на любимата жена, естествено, на състезание по стрелба с лък на брега на Мраморно море, в китното градче Муданя.

Семейство Ивелин, Вася, Ивелин-младши, Спартак, Бендида, Ирник Михайлови

Вася и Ивелин с любов и внимание отглеждат своите палави деца. Дават им възможност да пробват различни спортове и занимания по интереси, за да открият своите таланти и умения. Когато миналата година Нина Янкова започва да тренира деца под 10 години да яздят и стрелят с традиционен лък, Бендида се включва с голямо желание. Мама Вася я води на тренировки и я подкрепя, докато в един момент не решава да започне да тренира и тя самата. Оказва се, че момичетата в семейството са завладени от магията на стрелбата и с голямо желание тренират заедно – да му мислят мъжете, ако ги ядосват.

Семейство Людмил, Коко и Никол Вълчеви

Преди няколко години семейството решава да празнува рожден ден на Людмил в Исторически парк. Всички остават очаровани от мястото и прекрасните гледки. За тяхна голяма изненада пред Тракийския дворец стават зрители на зрелищна демонстрация на войнски умения. Решават и те да опитат нещо, което досега не са правили, и интуицията ги отвежда на стрелбището. От този момент нататък се ражда любовта им към изкуството стрелба с традиционен лък. Първоначално Коко, най-малкият, се справя най-добре, постепенно и таткото Люси го достига, а най-накрая изкуството стрелба с традиционен лък се предава и в ръцете на Никол. Всички заедно участват в състезания, като Коко печели и медали – първоначално при децата, а след това и при юношите. Както казва Люси: „Идваш, разглеждаш и оставаш в Исторически парк“.

Семейство Николай, Александра, Дарина, Бранимир и двама дребосъци Бешевлиеви

През 2022 г. Александра и Николай се преместват от София в с. Неофит Рилски, за да оглеждат многолюдното си семейство далече от големия град. Малката Дарина още на една годинка се е качила на кон и когато в Исторически парк срещат треньорката по конна езда Нина Янкова, нейното обучение продължава, като се добавя и стрелбата с традиционен лък. Първоначално Дари просто решава да пробва, за да разбере дали ще й хареса. Виждайки нейния талант, Дядо Коледа оставя под елхата колчан, лък и стрели. Талантливото момиче вече има спечелени два златни медала от турнири в Сливен и НИАР Плиска в детската категория. Веднъж, докато Николай чака да приключи тренировката на децата, решава да пробва и той какво е чувството да вземеш в ръце лък и стрели. От този момент нататък не ги изпуска от ръцете си. Мама Саша се радва, че общото увлечение на голяма част от семейството им дава възможност да прекарват много време заедно на открито.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД