Награди, изненади и лакомства на Неофит Рилски Маратон 2023

Вълнуващ уикенд и приключения 3 в 1 за всеки на 23 и 24 септември

Природата на България буквално може да те остави без дъх – също както и бягането. Съчетани заедно обаче, те се превръщат в една невероятна възможност, която те предизвиква, помага да пречистиш съзнанието си от ежедневието и да се насладиш на невероятни гледки. Това е само една от многото причини ние от Исторически парк да организираме Неофит Рилски маратон 2023 г. Това не е състезание за професионалисти, въпреки че участват изключителни спортисти. Това е празник на движението и по-точно на бягането. Гост на това първо издание е Шабан Мустафа – българската легенда в маратонското бягане, уважаван маратонец с победи в Европа и по света. За нас маратонът е прекрасен повод да заведеш семейството си на разходка сред природата, възможност да предизвикаш себе си или да излезеш извън зоната си на комфорт. Всяко от тези усилия заслужава награда и точно заради това всички участници, завършили избрания маршрут, ще получат символичен медал, с което ние целим да покажем, че

НЕ Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ ПРЪВ, А ДА ОПИТАШ

Маратонът ще се проведе на 23 септември 2023 г. – събота, и ще включва три основни дистанции. За всяка от тях е определено контролно време, в рамките на което трябва да се финишира. Има и специална дистанция за децата, които ще бягат за лакомства. Стартът на всяка от дисциплините ще се дава във Фестивалната зона на Исторически парк.

13 км дистанция. Старт в 9:00 ч. Контролно време – 3 часа.

Прекрасни гледки към равнината и Исторически парк. Идеална за всички, които искат леко предизвикателство. Човек се движи пеша със скорост около 5 км/ч. Това означава, че дори да се ходи и отчасти да се тича, разстоянието е постижимо за цялото семейство в рамките на контролното време.

25 км дистанция. Старт в 8:30 ч. Контролно време – 5 часа. 

През горски пътеки и поляни, на свеж въздух и чудна природна красота. Отново постижим резултат, но за малко по-подготвени участници.

42 км дистанция. Старт в 8:00 ч. Контролно време – 7 часа. 

Предизвикателство, което включва качване до крепостта Овеч. Тук бегачите ще успеят да подложат на тест упоритостта и волята си, а успелите ще се насладят на невероятни гледки от платото към град Провадия и региона – гледката си струва труда и усилията.

700 м детско бягане. Старт в 9:20 ч.

Награда – торбичка с лакомства за всички деца.

МНОГО ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА УЧАСТВАМЕ НА МАРАТОН НЕОФИТ РИЛСКИ

Всички регистрирани на сайта участници получават стартов пакет от тениска и продукти от партньорите на събитието, а по трасето ще има точки с подкрепящи напитки. За призьорите, естествено, има награден фонд. Награждаването е между 15 и 16 ч. Завършилите в рамките на контролното време получават медал, а всеки участник може да участва в томбола с награди – като сребърна карта на Исторически парк, и други изненади. По време на маратона ще има заснемане на участниците в определени емоционални моменти. До мястото на финиша ще има възможност за кратък възстановителен масаж на място. Във Фестивалната зона ще има храна и напитки за свободна консумация. В чест на събитието домакинът Исторически парк ще работи с удължено работно време до 22:00 ч., като освен повдигащо духа посещение с екскурзовод, можете да се насладите и на вечерна програма и парти в разкошната атмосфера на Исторически парк. Ако ви е малко адреналинът от деня, можете да си добавите още с приключение извън пътя – обиколки с всъдеходни джипове до места със спиращи дъха гледки. Обиколка на историческия курорт Неофит Рилски и Земята на свободните с електрически бус и беседа е също вдъхновяваща възможност за малки и големи. Участието на маратона може да прелее във вечерна забава, приключения и атракции. Попитайте навреме за място за нощувка –  това може само да обогати преживяването. През цялото време на маратона, но и на следващия ден пред очите на всички посетители ще протича IV международен турнир по стрелба с традиционен лък с широко международно участие. Този древен спорт с елементи на изкуство е невероятно атрактивен, а тук ще присъстват световни майстори, дори най-титулуваният негов изследовател проф. Стивън Селби, който ще направи демонстрации за участниците и гостите на турнира. В последната дисциплина всички стрелци едновременно стрелят в небето по даден сигнал... какво се случва нататък, можете да проследите лично, както и да присъствате на награждаването в неделя следобед, когато отново ще има изненади. Уикендът на 23 и24 септември може да бъде едно приключение 3 в 1 – участие в маратона, посещение в Исторически парк и гостуване, а защо не и участие в турнира по стрелба.

Виж тук повече за маратона

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД