Без цветя на сватбения ден

Нетрадиционен жест от страна на млади и очевидно будни хора на сватбения си ден да подкрепят знанието.

„Мъдро и полезно начало на съвместния си живот сложи младото семейство Проданови от Варна. Симеон и Венета вдигнали сватба на 1.09.2023 г., но помолили гостите си вместо традиционните букети да им подарят… книги. Така днес младоженецът, придружен от кмета на село Момчилово Пламен Петров, донесе във Ветрино над 50 тома художествена литература на български език. Книгите бяха дарени на читалище „Просвета – 1905“ и приети лично от библиотекарката Пламена Георгиева.“

Това е цитат от публикация на кмета на Ветрино – д-р Димитър Димитров, в социалните мрежи. Това е не просто приятна изненада, а нетрадиционен жест от страна на млади и очевидно будни хора на сватбения си ден да подкрепят знанието, да го съхранят и предадат нататък за идните поколения. Постъпка като тази на фона на повсеместното консуматорство е доказателство, че в община Ветрино се случва нещо, което вдъхновява и провокира хората да го подкрепят. Тези книги можеше да бъдат дарени на всяко читалище в областта или извън нея... Купуването на букет от рязан цвят е красив жест, но от него има твърде временна полза, докато влагането на пари в книги е истинска дългосрочна инвестиция. Всъщност инвестицията в образование е най-добрата, най-сигурната и най-дългосрочна инвестиция, известна на човечеството. Истина, която вече десетилетия остава неразкрита и напълно неосъзната (а може би напротив...) от управляващия България режим. 

Новините за управляващата върхушка никак не са добри – младите освен че имат по 3 – 4 деца, даряват книги, българи се връщат от чужбина, градят и допринасят в община Ветрино – вдъхновяващ пример за силата на обикновения човек с кауза и организация.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД