Шампионът на народа

През 2022 г. за четвърти път Исторически паркт е победител в категорията „Избор на българите“. Успехът беше немислим в самото начало на проекта, но вече с огромна радост можем да кажем, че това е съвременното българско чудо.

В последните години много често забравяме, че всичко, което правим, трябва да е полезно на хората. Няма значение дали сме бедни или богати, за да живеем добре в човешкия свят, трябва да има добри и щастливи хора около нас и затова с всички наши действия трябва да правим така, че да се борим те да бъдат по-добри и щастливи. Свидетели сме как през последните 30 години в света всичко се промени и усилията са насочени към богатите хора, а бедните са оставени да се движат с все по-голяма скорост към бездната. В сферата на изкуството и културата всичко, което се създава, е насочено към специфичния вкус на богатите и е неразбираемо и непродуктивно за 99% от населението на Земята. Може да се каже дори, че масовите културни продукти унищожават човешкото у човека, а не го извисяват. Това е и причината все повече хора да губят посоката и да посягат към наркотици, алкохол, смяна на пола, самоубийства, да стигат до прегряване, липса на желание за поколение и много други ужасни ефекти от загубата на основен смисъл в живота. Ролята на водачите в едно общество е да поведат тези, които им вярват, към по-добър живот, а не да се възползват от тях. За съжаление, през последните 30 години водачите в България се възползваха от народа, а не го водиха към светли бъднини. 

Така беше до появата на „Исторически парк“. Когато загубиха вяра в ръководителите си, българите сами се обединиха и поеха по един друг път – пътя на добруването. Всеки човек, който се е загубил, знае, че трябва да се върне и да намери ориентир, който да го упъти за посоката. Обединените българи решиха да се върнат към миналото, за да намерят пътя към бъдещето, и така се роди идеята „Исторически парк“. Мечта и въжделение за мнозина, той започна своето съществуване през 2019 г. и още тогава беше избран от тези, за които е създаден, за „Избор на българите“ в най-престижния конкурс „Годишни награди в туризма“, който се организира от Министерството на туризма. „Изборът на българите“ е най-силната категория, където участват 150 национални обекта и Паркът печели безапелационно вече четвърта година поред. Досега в конкурса няма двукратен победител, а какво остава за четирикратен. Много от управляващите се учудват на този успех и дори често има опити за манипулация на вота, но силата на народа винаги побеждава. Българите разпознават своето и го защитават с цената на огромни усилия. Във времена на тъма „Исторически парк“ е Фарът на надеждата и народът го показва със своите дела. 

През 2022 г. за четвърти път Паркът е победител в категорията „Избор на българите“. Успехът беше немислим в самото начало на проекта, но вече с огромна радост можем да кажем, че това е съвременното българско чудо. Безпрецедентна подкрепа във всички категории, където участва, и подкрепа в категорията за туристическа община. Освен победата в тази категория, българите подкрепиха „Исторически парк“ и в категорията „Туристическа атракция/обект“, както и община Ветрино спечели първо място в категорията „Туристическа община“. Тази тройна победа показва, че в България има материал да променим бъдещето по начин, по който ние желаем, защото обектът е създаден от народа и в него нямат пръст нито ЕС, нито САЩ, нито съвременните държавни пари. Чудото на България е създадено със средства и усилия на обикновени хора. Никой от тях не е известен, никой не е специален и никой не е подкрепен отвън. Всичко, което е нужно – българи + обединение = чудо. И вече има доказателства за това. Интересен е фактът, че настоящият министър на туризма е от гр. Варна и през целия си мандат не е посетил четирикратния първенец, за да види как може да се обединят значимите български туристически обекти в името на българския туризъм. Още по-интересното е, че министрите преди него също не са посетили Шампиона на народа. Това е безспорен факт и ни показва, че управляващата система (а не единици от управляващите) няма желание да се развива възможността за българите да бъдат предприемачи в туризма. И тук идва това уникално качество на българина да не приема това, което му казват, а да прави това, което чувства със сърцето си. Ние сме единственият народ, който има силата да се самоорганизира и да променя съдбата си. Случаят с този конкурс, който против всякаква логика се печели не един, два или три пъти, а цели четири пъти от участник, който не е отразяван от властовите медии и целия министерски апарат, е показателен за способността на българина да мисли, да чувства и да действа. Българинът избира със сърцето и душата си, защото усеща, че „Исторически парк“ се бори за него, бори се да съхрани неговото минало, да вдъхне вяра в неговото настояще и да даде сила да изгради своето бъдеще. Тази заедност на народ и будители е едно малко чудо, което огрява нашето ежедневие. 

Тази победа е поредната стъпка към една България, която съществува заради българите, и едни българи, които осъзнават, че те са България. Поздравления за всички участващи в тази съвременна приказка и дълбок поклон пред великия български народ!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД