Хванеш ли нишката не я изпускай!

„Първоначално книгата ми подейства отрезвяващо. Този тип книги си приличат, повечето от тях са мотивиращи, но без конкретни и ясни стъпки. В тази книга обаче аз намерих ясен път за действие, който следвам и до днес, и успях да намеря конкретното знание, което съм търсил и сега прилагам ежедневно.”

Запознайте се с Николай Капитанов – професионален спортист по тенис на маса и треньор на деца. Доскоро заради натовареното си ежедневие покрай спорта трудно е намирал време за четене, но след срещата с подходящо заглавие Николай се отваря към литературата. Ето как досегът с правилното четиво в правилния момент може коренно да промени живота ти!

„Намирах четенето за скучно, но когато бяхме затворени, реших да пробвам с нещо подръка. Хареса ми много и до ден днешен чета редовно, благодарение на което имам доста добри резултати и знания.”Николай е осъзнавал, че човек може да се учи не само от собствения си опит, но и от този в книгите, където наготово може да се поучиш от грешки, без да плащаш цената за това.„Хората са свикнали при сблъсък с проблем да мислят, че с повече жизнен опит се научава повече. Според мен има и по-добър начин, който книгите ти предоставят – можеш, без да си в реална ситуация, да научиш какви варианти имаш и когато наистина ти се случи в реалния живот, да бъдеш по-подготвен, да реагираш по-градивно и по-правилно.”

Първата промяна, настъпила у него, касае вярата в собствените му възможности.„Научих, че абсолютно всичко зависи от теб и каквото си подготвиш сам, това ще получиш – няма място за оправдания или отказване. Друго важно знание, придобито от книгите, е, че всичко, което ние си пожелаем, е възможно! Всичко, за което се борим, е постижимо, ако следваме план – стъпка по стъпка, с търпение и последователност.”Голямата промяна настъпва у Николай след прочитането на книгата „Направи милиони сега”, която е пътеводител за всички хора, които търсят материалния успех в живота и имат желание да разберат как да го постигнат.

„Първоначално книгата ми подейства отрезвяващо. Този тип книги си приличат, повечето от тях са мотивиращи, но без конкретни и ясни стъпки. В тази книга обаче аз намерих ясен път за действие, който следвам и до днес, и успях да намеря конкретното знание, което съм търсил и сега прилагам ежедневно.” Ежедневните действия имат значение! „Не съм я чел втори път, но тези книги задължително трябва да се четат минимум три пъти – една и съща информация човек възприема по различен начин в различен момент.”

Книгата е доста балансирана – няма много числа и статистики, а същевременно събужда интерес с истории. Не се прекалява с разказвателния елемент, а има и доста конкретика. След известно време прилагане на принципите от „Направи милиони сега“ нашият млад и амбициозен читател споделя:„Промяната у мен е много градивна – успях да подредя нещата така, както исках. Конкретната и точна информация ми помогна не само да си отговоря на въпроса дали мога да постигна целите си, но ми отговори и на въпроса как да ги постигна. Даде ми точни и ясни стъпки, които да следвам, видях доста различни начини човек да изкарва пари – различни от тези, които вече ми бяха познати или съм чувал в обкръжението си. До ден днешен аз ги ползвам и вярвам, че в бъдеще ще имам резултат.”

А коя според него е главната съставка за промяна?„За да настъпи промяна, е най-важно човек да пречупи себе си и собствените си убеждения – да се научи да слуша вътрешния си глас и да погледне от друга гледна точка.”

Примерът на Николай Капитанов е показателен за това, че когато човек търси, той рано или късно НАМИРА! Подходящата книга идва в най-подходящия момент за теб – за да промени живота ти завинаги.

ВНИМАНИЕ! ЧЕТЕНЕТО НА КНИГИ Е ОПАСНО! ТО МОЖЕ ДА ВИ ПРОМЕНИ ЗАВИНАГИ! КЪМ ПО-ДОБРО!

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД