Предизборни лъжи

Хората не вярват на думите, а вярват на делата! Заедно ще победим змията!

Вече 34 години сме свидетели на постоянни политически лъжи, които правят така, че хората да живеят все по-зле и по-зле. След прехода ни обещаха свобода на развитие на бизнеса, подпомагане на частната инициатива и равноправие на всички граждани на Република България. Разполагахме с перфектно здравеопазване и образование, имахме материалната база на заводи и селски стопанства, имахме армия и полиция, които се грижеха да няма издевателства над обикновените хора. Оставаше да имаме политици, които да създадат среда, в която да се развива обществото и обикновеният човек да има предпоставки за развитие и по-добър живот. 

Всички знаем резултата. Вече 34 години разрушаваме създаденото, с обещанието да дойде нещо по-добро, но уви, винаги идва само по-лошо. Цветущите български села се превърнаха в призрачни селища. Градовете заприличаха на наркомански средища. Предприятията се изкупиха от чужденци, земите – от чужди фондове, и неусетно ние станахме феодални селяни в собствената си страна.

Всичко това се случи, защото политиците най-лесно настройваха българи срещу българи и всеки наш сънародник, който дръзнеше да заработи в посока създаване на предприемачество и условия за предприемачество в даден район, беше охулван, а хората бяха настройвани срещу него. Създаде се образът на добрите и умни чужденци, както на лошите и крадливи българи. Резултатите обаче ни показват, че тези твърдения са грешни, защото ние ставаме все по-зле и по-зле. 

В община Ветрино се прави опит да се повтори този модел. Тази община е единствената в България, която от 2019 г. – въпреки ковид пандемията, въпреки войната в Украйна – бележи страхотен ръст и се развива, и всичко това е не защото някои чужденци го правят, а се инвестира и подобрява от българи. Туристическото чудо „Исторически парк“ печели 4 години поред наградата „Избор на българите“, която е най-голямата награда, давана от Министерството на туризма, а община Ветрино беше избрана за „Туристическа община“ на 2022 г. Всичко това е награда за усилията, които се влагат от мнозина българи през всичките тези години. Общината разцъфтя, напълни се с млади хора, западащите училища и детски градини се озвучиха от детски глъч, цените на къщите се повишиха, започнаха големи залесявания и поддръжка на тревните площи, отвориха се много нови услуги като спортни зали, доставка на храна за вкъщи, ресторанти, много допълнителни уроци и кръжоци за децата, обучителни курсове за възрастни, строителство на нови детски градини, развиха се строителството и търговията с недвижими имоти и се намери начин да се справим с незаконните сметища. Всичко това се случи не с евросредства, държавни субсидии, а само и единствено с труда и находчивостта на много млади българи. 

Всичко вървеше добре, докато не се появи фирмата „Добротич уинд“ на Катина Йорданова.

Тази жена е от съседна община – Вълчи дол. Баща й е земеделец, който е изкупил много земи, но през всичките тези години не е направил нищо за общината си и населението, сред което се е родил. Катина е станала златотърсачка, като е напуснала района, защото е смятала, че това място е недостойно за живеене, и е отишла първо в София, а после в чужбина. През това време е излъгала много мъже, като е ползвала женска съблазън (в следващия брой ще разкажем как е завлякла своите съдружници с 1 000 000 лева в мебелен бизнес в София), с единствената цел да забогатее. Има няколко брака в търсене на богатството, както и участие в много други схеми. Пиша го това, за да разберем мисленето на една фатална жена. Тя е като богомолка, която изяжда мъжкия, след като има съвкупление с него. Изкушава го и после го унищожава. Това го показват над 20-те години преследване на богатството в България и по света. Винаги след нея остава само пепел. Тя изсмуква живота от хората и местата, на които живее, за да може да се обогати. Това не са предположения, това са фактите, които са се случили през целия й живот. 

Всичко това е важно да го знаем, защото последно е насочила погледа си към общините Ветрино и Вълчи дол. Фактите в момента са такива, че община Вълчи дол е била по-голямата и мощна от община Ветрино, но в момента е обратното. Причината е, че в първата община са живели и работили Катина Йорданова и нейното семейство. Те са успели за последните 20 години почти да убият една райска община. Обратното – хората, които идват в община Ветрино, успяват за някакви си 4-5 години да я направят икономическото чудо на Балканския полуостров. Това е изцяло селска община. В нея няма дори град, но тя се пълни с хора и живот и е известна в целия свят. Разликата между едната и другата община са местното управление и хората, които я развиват. Или ние имаме ясен измерител на желанията и възможностите на Катина Йорданова и на хората, които развиват община Ветрино. Катина прави от всичко, до което се докосне, гробище, а Исторически парк сътворява райски градини. Фактите говорят и ние няма как да не се съобразим с тях. 

През годините Катина Йорданова се е научила да работи по англосаксонския модел на завземане и унищожаване на територии. Вярно, че тя е дребен играч, но тук е изправена пред чисти хора, които подобно на индианците и полинезийците никога не са виждали подлостите на англосаксонците. Идвайки в общината и осъзнавайки, че няма шанс да изпълни пъкления си план, защото не може да промени мнението на хората за нещо добро, тя решава да действа с подлост. Намира най-слабото звено, започва да търси предателя и я запознават с Милен Георгиев, който е общински съветник в община Ветрино и е сменил няколко различни партии. Само това е достатъчно доказателство, че този човек преследва собствения си интерес, а не общия. Бил е кмет на село Доброплодно и по време на неговото кметуване селото почти се е заличило. Говорим за образа на съвременния Юда, но търсещ предателството в община Ветрино. Забележете, този човек дори не живее тук и много време няма дори имот тук. Това е политическа хиена, която се храни от живота и бъдещето на другите. Той е идеалният инструмент за постигане на целите на Катина. Чуват се слухове, че му е обещала 200 000 лева за кампания и купуване на гласове (за които нямаме безспорни доказателства, а само думи на хора, близки до тях), и той вече е готов да погребе цялата община само и само за да може да постигне заветната си цел и изкачи кметския връх, както и да напълни банковата си сметка. За Милен Георгиев се знае, че когато е бил представител на ИТН за община Ветрино, по време на изборите е ходил да купува гласове за ВМРО в община Суворово (отново това са слухове и не можем да ги потвърдим с доказателства), като това ни говори за абсолютно безгръбначно същество. 

И така, участниците са избрани и започва предизборната кампания. Кметските избори наближават и е важно да се изгради стратегия, с която да се намерят очернящи факти за кмета на Ветрино и Исторически парк. Това е много трудна задача, защото всичко, което се прави от тях, е именно в полза на общината и затова се прибягва към съчиняване на откровени лъжи, с които да се изгради теория, която да покаже, че има нещо нередно в общината. Милен Георгиев тръгва из кабинетите в общината и започва да търси всякаква информация, за да намери нещо, което да представи като злоупотреба. Накрая съчинява чутовна глупост, на която може да се хване само икономически незапознат човек, и тя е, че в туристическата община на 2022 г. няма туристически данък. И това нещо започва да се разпространява в жълти издания, на които се плаща от отпуснатите 200 000 лева за кампания. Твърдението, което се оформя, е, че има скрит туристически данък, който Исторически парк си спестява. 

Започваме да преглеждаме неговата теория. Важно е хората да знаят, че когато се строи нещо, е необходимо да има и средства за неговото построяване. Парите не растат по дърветата и Милен Георгиев го е доказал като кмет, защото не е свършил нищо с оправданието, че няма пари. Ветрогенераторите, които Катина твърди, че ще поставя, не са нейна собственост, а на огромна корпорация и за да ги постави, тази корпорация използва банково кредитиране. Същото е и с направата на къщи за гости, където да отсядат хората, които посещават община Ветрино. Ако една къща е регистрирана като къща за гости, то тя може да се ипотекира само като фирмен обект и кредитът е за 10 години с огромна месечна вноска, като фирмените кредити се отпускат много трудно, особено в областта на туризма. Хората, които купуват тези къщи, ги строят като обикновени къщи и ги отдават с месечен наем, като така не попадат в категорията, която плаща туристически данък. Така те получават много по-лесно ипотека, която им помага да построят такива скъпи къщи и месечната вноска по кредитите е три пъти по-малка. И тук въпросът е дали се ощетява общината от това. Отговорът е – абсолютно не. От туристически данък общината би печелила 7000-8000 лева, защото той е много малък, но от повишаване цените на имотите общината печели стотици хиляди левове и сега ще го докажем. Ще проследим данък придобиване на имот през годините. Започваме от 2011 г., като данъкът тогава, който е влязъл в общината, е 108 725 лева; 2012-а е 123 502 лева; 2013-а – 123 023 лева; 2014-а – 97 826 лева; 2015-а – 120 330 лева; 2016-а – 129 775 лева; 2017-а – 112 294 лева; 2018-а – 100 467 лева; 2019-а – 231 022 лева; 2020-а – 132 267 лева; 2021-ва – 317 678 лева; 2022-ра – 363 757 лева. През 2023 г. само за първите четири месеца е 129 739 лева, като тази година се очаква да надмине огромните 400 000 лв. Или общината реализира благодарение на отличната работа на кмета и Исторически парк по над 250 000-300 000 лева повече на година от данък придобиване на къщи и ипотеки, отколкото 6000-7000 лева годишно от туристически данък. Милен Георгиев не само още повече се компрометира с тези си лъжовни твърдения, но и показа на обществеността прекрасната работа на кмета на общината д-р Димитър Димитров и Исторически парк. Приходите в общината растат главоломно и Милен Георгиев и Катина Йорданова няма да ги спрат. Хората не са глупави и няма да гласуват за унищожението на мястото, където живеят, и да сринат сами цените на имотите си. Те знаят, че когато нещо върви добре, то не се разваля. Сега очакваме следващата порция лъжи от тандема Катина Йорданова – Милен Георгиев, която ще е за… незаконно засаждане на дръвчета. Много е важно да осъзнаем, че хора, които подкрепят незаконните сметища, са и против залесяването, което може да спаси населените места, а призовават да има „зелена енергия“. Техният цирк е елементарен, но през тези месеци до кметските избори ще сме свидетели на тяхната безскрупулност и елементарност в опита им да очернят добрите дела. Нека те продължават да злословят, а ние ще продължаваме да правим община Ветрино най-добрата община за живеене на Балканския полуостров.

Хората не вярват на думите, а вярват на делата! Заедно ще победим змията!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 2 коментара за статията

  1. Диляна Колева 18.5.2023 12:36 ч.

    Моделите на завземане и унищожаване на територии могат да бъдат спрени точно с обществена ангажираност и целеви действия. Браво за споделянето на информацията!

    За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД