За работата присърце

Прекрасно е, че има място в България, което да предоставя на младите хора като нея възможност да следват мечтите си

Каква е алтернативата за търсещите млади хора у нас? Колко са местата, на които им се предоставя възможността да поемат различни отговорности, които да ги развиват както личностно така и професионално?

Всяка година младежи очакват с нетърпение да завършат училище и да продължат образованието си в университет, като междувременно с това използват лятото, за да отидат на морето и да работят. Те се разделят на два вида. Едните търсят забавление, дискотеки, напивания, че дори и употреба на наркотични вещества, а другият тип са хора, които искат да изкарат средства, за да подсигурят образованието си, да станат по-самостоятелни и да имат стабилност и средства, когато се изправят пред първите си предизвикателства сами. И пред двата вида хора стоят еднакви възможности за работа, когато отидат на Черноморието. Най-често се получава така, че са експлоатирани, без да им се предоставя възможност за израстване. Това води до момент, в който младите хора спират да харесват работата си, губят смисъл и единствената им мисъл е да излязат да се напият и да „поживеят“.

Даниела Йорданова е на 18 години, от гр. Бургас. Всичко това тя го е усетила и преживяла това лято. Доскоро Дани работи по Черноморието в хотел на рецепция, но усещайки, че това не е нейното място и среда, желанието й да се подобрява надделява. Покрай неин близък приятел, който живее в село Неофит Рилски, тя се запознава с проекта „Исторически парк“ и различните възможности за работа тук. Наученото от него и от книгите за личностно развитие, които чете, я подтикват да мисли за бъдещето си повече, да има желанието да е сред будни хора и да усеща удоволствие от работата си всеки ден. Всичко това води до крайния резултат – от началото на август тя е сред нас. Дани взе решение да напусне работата си в хотела, за да се премести да работи и живее в Неофит Рилски. Нещата се нареждат перфектно за нея, защото тя има интереси, насочени към маркетинга. Тук й се дава възможност да прави това, което й е интересно, както и да се обучава, да пробва различни нови неща и да има свободата да твори. Даниела е млад човек, който тепърва ще изгражда своите качества и умения. Прекрасно е, че има място в България, което да предоставя на младите хора като нея възможност да следват мечтите си и се явява като трамплин в живота и развитието им. Пожелаваме успех на Дани и се радваме, че поредният млад човек, вдъхновен от Исторически парк, избра пътя на създаването. Още по-хубаво е, когато знаеш, че трудът ти прави България едно по-добро място!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД