Връщаме идеята за обединението в класните стаи

Очакваме ви, за да зарадваме децата на България отново! 

Тежки бяха 2020, 2021 и 2022 учебна година, свързани с пандемията, през които третокласниците на България не можаха да получат своите ежегодни комикси – подарък със „Заветът на хан Кубрат“ от Фондация „Въздигане“.
Припомняме, че това се бе превърнало в традиция за доброволците и активистите на фондацията – да се върнат по родните си училища и да зарадват малчуганите, че някой е помислил за тях и иска да им подари урок, който е вграден в нашето ДНК като българи.
Един баща на третокласничка от училище „Христо Смирненски“ в гр. Хисаря след поредна кампания по подаряване на комикси се изрази така: „Ако някоя кака или батко бяха дошли да ми разкажат в час урока за снопа пръчки на хан Кубрат по начина, по който го правите, със сигурност животът ми щеше да поеме друга посока. Защото щях да търся като по-голям тези кака и батко, за да разбера защо са дошли да ни го разкажат, какво още знаят, как избраха точно нашия клас и куп други въпроси, които се зараждат в ума на едно подрастващо дете…“

Стартира кампанията „Заедно можем всичко“, като нейната цел е да се съберат средства, за да се отпечатат 70 000 комикса с емблематичния разказ за основателя на Стара Велика България и на какво е научил синовете си – нещо, което носим до ден днешен в сърцата си. Освен отпечатването, най-сложната и интересна задача е доброволци от цялата страна да отделят от своето заето ежедневие, за да се върнат в класната стая и да преразкажат на децата с плам и усмивка, подарявайки комиксите. Емоциите са незабравими, защото децата са най-чистите създания на земята и изпитват огромна радост, като чуят, че ще получат подаръци. Следват прегръдки, снимки и нетърпение да прочетат комикса вкъщи с родителите, за да им припомнят заветните думи.
Всеки, който иска да подкрепи кампанията чрез дарение, може да го направи на банковата сметка на Фондация „Въздигане“ – BG91STSA93000022207475,  
или да се включи като доброволец и да подари комикси с някого от активистите, които вече имат дългогодишен стаж в подаряването. Перфектен повод да се върне обратно в училище като дарител и като човек, който може да допринесе за своето родно училище.
Можете да заявите участие на електронната ни поща или като се свържете директно с активистите ни на номер +359886886961.

Очакваме ви, за да зарадваме децата на България отново! 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД