Градински забавления в село Неофит Рилски

В село Неофит Рилски решихме да организираме вечерни забавления, които да ни дават това, което градът не може.

Често претрупани от работа в ежедневието търсим презареждане. Нещо, което да ни възвръща силите и енергията, за да се чувстваме пълноценни.

Искаме приключения, които да помним цял живот. Стремим се животът ни да става все по-вълнуващ и да създаваме спомени, които да си струват разказването. Търсим преживяване, което да е стойностно, зареждащо и такова, което да ни вдъхне енергия и мотивация.

Все по-често избягваме еднообразните шумни дискотеки и опушени кафета, на които дори не можем да се чуем помежду си, чувстваме се като в клетка там и нямаме никаква свобода. След една такава вечер, сме по-скоро изтощени, отколкото заредени и това ни кара да имаме нужда от откъсване от градската среда и докосване до природата, която ни дарява със свежест на ума и положителни мисли.

В село Неофит Рилски решихме да организираме точно такъв тип вечерни забавления, които да ни дават това, което градът не може. Събития, на които да хапнем чиста здравословна храна, да общуваме със стойностни хора в подходяща среда и да планираме вълнуващи преживявания! И най-вече да почувстваме свободата, от която имаме нужда. 

Провеждаме ги в къщи за гости с прекрасно голямо дворно пространство на територията на селото. Няма да е прекалено, ако ги наречем къщи без аналог в света или също можем да ги опишем като произведение на изкуството, но те са тема, която заслужава цяла една отделна статия… Сега, само ще ви загатнем,че са в средновековен и античен стил и това допълнително допринася да се чувстваме на едно специално място, което в действителност няма по света. 

Как преминават тези вечерни забавления? За кого са подходящи и кога се провеждат?

Обикновено ги провеждаме в събота вечер, като желанието ни е тези мероприятия, освен да ни носят почивка и забавление, и да ни обогатяват. Затова, вече сякаш по традиция, на всяко парти обсъждаме определена тема. Някой път ако гостите проявят желание, дори гледаме филм на открито. Темите могат да бъдат например:

  • Здравословното хранене;
  • Първа помощ - какво да правим в критична ситуация и как да сме подготвени, за да спасим живота на човек в беда;
  • Отглеждане и възпитание на деца;
  • Как да живеем в хармония с природата и да оцеляваме за няколко дни извън цивилизацията;
  • Самоотбрана и какво да направим, ако някой ни нападне;
  • Как да си приготвяме в домашни условия билкови чайове и илачи и как да си набавяме и съхраняваме билки целогодишно 
  • Безопасно шофиране и експлоатиране на автомобила. 

И още много други полезни теми, които да вълнуват хората. 

Тази събота например, за желаещите ще направим четиричасов тур с джипове извън пътя с инструктор, който ще ни научи за това как да използваме оптимално машините в различни условия, включително и нощем, като наред с това ще се съберем вечерта на скара на открито.

Може да дойдете заедно с децата си, като разполагаме с аниматор, който да ги учи да стрелят с лък и това ще ви даде възможност да се отпуснете и да сте сигурни,че детето ви е в добри ръце.

Какво би струвало подобно забавление?

Нека сравним обичайните забавления на градските семейства и подобно градинско преживяване на открито.. 

Обикновено градското семейство отива в мола, където трябва да си приготви пари за паркинг, да заплати детския кът за децата (който в повечето случай надхвърля сумата от 30лв на час, ако говорим за място, където наистина обръщат внимание на децата и се занимават с тях). А за две деца сумата автоматично става 60 лв на час.

Ако семейството реши да хапне в ресторант, сметката би била между 60 - 100 лв.

С допълнителни забавления като стена за катерене или гледане на кино, сумата би набъбнала до 50-100 лв на човек. И така едно посещение на семейство с две деца в мола им коства 300-350 лв за храна и забавления.

За разлика от мола, аквапарка или други подобни места, при нас има съчетание на качествена и вкусна храна с интересни преживявания в прекрасно зелено пространство на открито като разходка с джипове и други. Цените за това ще ви изненадат приятно - за възрастен 45 лв, а за деца между 7 и 18 год.- 20 лв. Така, едно различно и пълноценно преживяване на открито в градината на прекрасна антична къща би коствало на едно семейство с всичко включено 100-150 лв.

С цел по-добра организация за желаещите, сме направили форма за записване в Гугъл Драйв, в която се намира описание за събитието. Всяка седмица тя се обновява с нова интересна тема. Достатъчно е да сканирате този Кю Ар код, за да отворите формата за записване, като той може да се ползва за всички бъдещи събития. 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД