Турнирът по стрелба с традиционен лък – празник на духа и вдъхновението в Исторически парк

Нека преживеем нещо различно!

Като домакини екипът на Исторически парк и стрелците от двата клуба на Парка – група „СИВА“ и школа „Величие“, ще създадем едно събитие, изпълнено не само със спортен ентусиазъм и състезателен устрем. Надпреварата ще се превърне в празник на духа, предоставящ уникалната възможност да се усети неповторимата енергия на мястото, в съчетание с емоцията от общуването със стрелци – единомишленици от различни краища на света.

Символичен старт на турнира ще даде групов изстрел със свирещи стрели. Всеки отбор ще излъчи свои членове, които точно както символа на Исторически парк – Тракийския стрелец, ще изпратят стрелите високо към небето.

В турнира до момента има регистрирани 135 участници от 11 националности, което го прави най-голямото състезание по традиционна стрелба в страната и състезанието с най-силно международно участие.

Сред тях има 12 деца до 10-годишна възраст, 13 младежи до 16-годишна възраст, 38 жени и 72-ма мъже.

Силно присъствие на големите клубове:

По над 20 стрелци от клубовете домакини „СИВА“ и „Величие“, 17 участници от клуб „Тевтар“, Молдова, 15 участници от Трансилвания и района, 13 участници от клуб „Грифон“ – Сливен, традиционно силно присъствие на „Багатур“, както и стрелците от Асоциация „Кавалкада“ от Галати, Румъния.

Спортната надпревара ще бъде посетена от специални за Исторически парк официални гости:

Нейно Превъзходителство г-жа Саянаа Лхагвасурен – посланик на Република Монголия в България; 
Г-н Димитър Димитров – кмет на община Ветрино;
Проф. Стивън Селби – един от най-задълбочените изследователи на китайската традиционна стрелба с лък.

За пръв път в историята на турнира посланик лично ще връчи специална награда за най-добро представяне в стрелба по традиционна мишена, типична за страната й. Нейно Превъзходителство ще връчи награди за стрелба по монголска мишена за децата до 12-годишна възраст и за отборната надпревара.

Проф. Стивън Селби – експертен консултант по традиционна стрелба от Шаолинския манастир в Хенан, ще проведе майсторски клас за стрелците, за да демонстрира интересни техники и похвати в областта на китайската традиционна стрелба.

Всички състезатели и гости на Исторически парк на 23 септември вечерта пред тракийския дворец ще станат свидетели на чудесен завършек на деня. 

Група за автентични хора̀ „Хоп-троп“ – гр. Провадия, ще ги увлече в ритъма на българския фолклор. Всички  присъстващи ще усетят вибрациите и тайнството на народните хора̀. 

Специална съвместна изненада във вечерната програма са приготвили стрелците от клуб „СИВА“, Исторически парк, и „Тarnava“, Трансилвания, Румъния. Виртуозите на лъка от двете съседни държави ще покажат, че умеят да се забавляват от душа и сърце.

Празникът ще завърши със светлинно и огнено шоу „Палячи“. Господарите на огъня по неповторим начин ще съчетаят музиката, танца и своите чувства. Танцуващите с огъня ще ни потопят в несравнимо усещане, което ще ни позволи да се докоснем до един друг, мистичен и вълшебен свят.

Нека преживеем нещо различно!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД