Борбата за по-красива община Ветрино 

Добрите дела продължават и са ежедневни.

Да чуем, че някой е направил добро дело, без да търси възнаграждение, е приятна новина. Но да разберем, че някой го прави постоянно – това е вече нещо изключително и то не се среща толкова често. В община Ветрино доброволците покрай Исторически парк продължават своята постоянна, ежедневна борба за по-красива и чиста община и, разбира се, за по-красива България. Когато бизнесите в общините подобряват условията на живот и създават заетост, то тогава в тях има развитие и населението се увеличава.

Обратното, когато се влошават условията на живот и не се създава заетост, остават само хората с поминък или много възрастните, като дори няма кой да окоси тревните площи на общинските паркове. Занемарените паркове стават сборище на змии и на вредители, които тормозят и малкото останали жители на населеното място, което предизвиква още по-голямо обезлюдяване. Борбата за по-красива България я водят активните хора, които освен че създават прекрасни условия за живот, но и се грижат за посаденото преди тях. Точно това правят хората около Исторически парк. 

През изминалата събота и неделя младежи от село Неофит Рилски се организираха и доброволстваха в две различни села в общината. В събота бяха в с. Белоградец – в прекрасната лешниково-орехова горичка. Там събираха лешници, от които после се прави натурален лешников шоколад. Няма човек, който да не е поискал да опита от вълшебния вкус на шоколада, затова той ще бъде внедрен в производството на новата сладкарница в село Ветрино.

В неделя групата продължи работа в парка на Средно село. Там, по молба на кмета Красимир Гочев, доброволците почистиха и окосиха огромния общински парк. Резултатът е толкова впечатляващ, че сега човек спокойно може да се разходи в него и да се наслаждава на прекрасната природа, а допреди няколко дни това беше невъзможно. Кметът на селото не пропусна да благодари за оказаната помощ в социалните мрежи с прекрасна снимка, на която се вижда резултатът от добре свършената работа.

Добрите дела продължават и са ежедневни.

Вярваме, че нашият пример вдъхновява българи от цялата страна. Четете и вижте как го правим в община Ветрино. Включете се. Можете и вие.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД