Младежи от цяла България се стичат към красивата община Ветрино

Андрей вече не търси примери, а сам е част от големия пример, който Исторически парк и долината на предприемачите дават на България и на света.

Редакторският ни екип си изгради навика да представя на вниманието на читателя хората, допринесли за облагородяването на общината, за да не остават техните дела в сянка, а да служат като добър пример. Малко са в днешно време добрите примери и ние няма да се уморим да ви ги показваме. Един такъв е Андрей Петков.

Андрей се ражда в Перник през 1993 г. По време на израстването му в миньорския град се шири престъпността и за да не попадне момчето в криминалните среди, му помага много спортът. Андрей споделя, че да не кривне по лоши пътища, дължи много и на селото на баба си – Дрен, което изгражда основните качества у него, които му помагат в живота. Там през училищните ваканции с усърдие участва в поддръжката на градината, отглеждането на животни, приготвя зимнина и вари компоти. Старата българска традиция и любовта към земята се загнездват дълбоко в неговата душа и неусетно той обиква труда.

Трудолюбието е прекрасно и ценно качество, но далеч недостатъчно за по-голямото израстване в съвременния свят, към което се стреми Андрей. За съжаление момчето няма пред себе си нужните примери, но силното желание да успее го кара да търси пътя. Това, което му липсва в заобикалящата среда – открива в книгите. И така, докато работи за професионалното си развитие, четенето неизменно го съпътства, става негова потребност и страст. 

Днес, вече 30-годишен, Андрей още търси точната комбинация от тези две негови житейски страсти – труда и образованието. 

Работата отрано го прави финансово независим, а знанията му дават силата да отстоява своята независимост и да следва посоката, която си е избрал.

Андрей обича да работи с ръцете си и да вижда резултата от вложения труд, затова се захваща със строителство. Става търсен майстор по довършителната част. Това, което го отличава от обикновения занаятчия обаче, са обученията за финансов консултант към най-успешната фирма в бранша – „Тогедър“. Натрупаните знания и специализирани умения в сферата на икономиката и финансите използва за работа с клиенти, но и за да контролира личните си финанси и да прави успешни инвестиции. Опитът в сферата на финансите го учи, че развитието не трябва да спира, то е до безкрайност. Разбира, че в новото време пасивният и активният доход са бавните, но сигурни крачки към финансова независимост. Консултантската дейност му носи полза и за строителството, за да осъществи възловата крачка във всеки бизнес – свободата да бъде предприемач. 

Като всеки устремен човек, има и своята съкровена мечта – нещо, което не му дава мира. Иска да върне живота в любимото си село и по този начин да изплати дълга, който дължи на мястото, изиграло ключова роля в живота му. Усърдно и целеустремено започва да търси пример как да осъществи лелеяната си мечта, който обаче не намира дори в книгите. Не след дълго липсващата част от пъзела изскача пред очите му. Андрей вижда модел за развитие, който иска в дълбочина да изучи и така да достигне до заветната си цел.

Взима решението да заживее в долината, станала символ на благоденствието – община Ветрино. Тук мащабът на работа пасва на неговата търсеща натура и той бързо се приобщава в средата. Исторически парк за него е вдъхновението, примерът, който е търсил.  

Андрей участва в строителството на къщи с различна стилистика. Ефектът, който се получава след изграждането на стотиците нови къщи, е видим дотолкова, че преобръща представите ни за идеална среда, насадени от защитниците на урбанизацията. Последната, по която той работи, е каменна къща „Костов“ – един от архитектурните шедьоври в долината.

Наред с основната си работа помага на свои приятели и съмишленици – заедно, на доброволни начала, да реновират стари постройки, превръщайки ги в прекрасни домове за живеене. Там могат временно да се настанят, докато се изгради цялостно населеното място.

Но страстта към строителството е малък отрязък от голямата картина. Усъвършенстването на човек и израстването му като личност никога не спират. Младежи от цяла България се стичат към красивата община, за да вземат участие в разнообразните обучения или просто да се заредят от вдъхновяващата среда. Андрей вече не търси примери, а сам е част от големия пример, който Исторически парк и долината на предприемачите дават на България и на света.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД