Реконструктор от Унгария стана съратник на Школа „Величие“

Според него това участие и Исторически парк променят живота му завинаги.

Младият 20-годишен исторически възстановчик Харалд Лоринц Хофарт e въведен в историческата реконструкция от баща си Рене, белгиец по националност и бивш член на белгийските паракомандоси. Важен авторитет и пример за Харалд, след като се оттегля от реконструкцията, той предава бойната екипировка на сина си и младежът носи до ден днешен щита и меча на баща си, с обещанието да пази своята чест и тази на семейството.

Започвайки да се занимава с реконструкция, Харалд става един от най-важните членове на унгарската група за реконструкция Nordegard. Сега той отговаря за чуждестранната част на групите и организира планирането на събития и турнири в други страни.

Харалд се свързва с Школа „Величие“ чрез приятелството, което изгради с нас от първото си посещение в изданието на Средновековния фестивал „Ново начало“ през 2021 г. Според него това участие и Исторически парк променят живота му завинаги. Той посещава „Ново начало“ отново през 2022 г., като довежда със себе си двама други унгарски воини, а през 2023 г.  – и  още 10 воини от неговата група Nordegard. След това последно посещение заради приятелствата, които създава, и гостоприемството, което получава, Харалд решава, че иска да види повече от страната ни. Жаден за успех и нови хоризонти, очарован от Исторически парк, той съзира възможност да се запознае с красотата на България. Решението е взето, Харалд oпакова дрехите и меча си, взема еднопосочен самолет за Варна и през пролетта на 2023 г. се премества да живее в България.

Тук Харалд изоставя унгарския си живот, където се е чувствал в капан от пренаселения град Будапеща, липсата на признание и изтощителните работни часове до безкрай. С преместването си на брега на Черно море той започва да се бори за изпълнение на своите цели – да стане финансово независим, да натрупа повече знания, да създаде собствен бизнес и да стане още по-компетентен в сферата на възстановката.

Тъй като дълги години е реконструктор, той се присъедини като съратник към Школа „Величие“ към Исторически парк. Помагайки за много събития в България и чужбина с лагерния живот, ремонти и занаяти, Харалд показа своите таланти, борейки се с екипа на групата по време на исторически фестивали, бойни турнири и сценични представления.

Никога не е лесно за новодошъл да намери място в нова група сред „ветераните“, особено когато има и езикова бариера, но добрият характер на Харалд, неговият ентусиазъм и желязна воля скоро го превърнаха в лоялен спътник на членовете на група „Величие“. Срещу опитни и впечатляващи противници Харалд никога не показа колебание и доказа своята смелост на всички, които още не го познаваха. Неговият боен дух продължава да ни впечатлява. Качествата, които показва на арената, както и нещата, които е научил, наистина ще бъдат изключително полезни за бъдещата му кариера, независимо дали е свързана със спорт, бизнес или човешки взаимоотношения.

Харалд има големи амбиции за бъдещето на реконструкцията по света, а откриването на Историческия парк и общественият интерес към тази сфера утвърждават пътя, който е избрал за себе си.

Пожелаваме на Харалд добро здраве, успехи в спорта и кариерата и винаги да остане смел, когато се изправя пред големи препятствия!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД