Кметът фантом

Постепенно се разкри цялата измама, която е готвена, за да се смени кметът и да се подмени Общинският съвет, и тя е колосална.

През последните дни в медийното пространство гръмна новина, че в България има изборен туризъм и бяха изброени няколко населени места, които правят впечатление. Интересно впечатление направи, че села, които бяха на задни позиции, се появиха като водещи заглавия в авторитетни медии. Едно от тези села беше Неофит Рилски, а другото – село Невша. И двете села са в община Ветрино, което също прави впечатление. Какво толкова се случва в тази община? Защо толкова често медиите я споменават?

Ще тръгнем малко по-назад в годините, когато новините бяха залети от тревожна статистика, която показваше, че българските села обезлюдяват. Хората в тях бяха подложени на тормоз и грабеж от безмилостни апаши и полицията не успяваше да направи нещо. Престъпници и убийци бяха залавяни постфактум и оправданието беше, че няма достатъчно хора, които да искат да работят там. Училищата и детските градини се затваряха и продаваха на цени между 15 000 и 30 000 лева. Земеделците и животновъдите не можеха да си намерят хора за работа, защото в селата нямаше условия и по-младите неусетно заминаваха в градовете. 

В тази апокалиптична картина се случи някакво чудо и то беше именно в община Ветрино. В самото начало бяха шепа млади хора, които решиха да възстановят българското село. Още в началото казаха, че ние, българите, сами можем да оправим своята територия. Въпреки недоверието на повечето хора (които нормално не вярват вече на гръмки слова) стъпка по стъпка, година след година община Ветрино се промени. Първо се построи изключителният Исторически парк, който стана гордостта на България в историческия туризъм. Покрай него много хора от страната и чужбина дойдоха да живеят в село Неофит Рилски, вдъхновени от идеята и с искрено желание да дадат своя дан в тази промяна. Подобно на Балканската война, когато българите са се връщали от цял свят, за да помогнат на своя народ, така и сега наблюдавахме същото явление. Неусетно селото започна да се променя и да се пълни с народ. Възстановиха се училищата и детските градини, създадоха се много нови паркове, започна масово засаждане на изсечени местности, престъпността спадна до нула, сложиха се спящи полицаи и се ограничиха джигитите по пътя, започна активна борба срещу пияните шофьори, започнаха да се отремонтират църквите и да се пълнят с хора, в селото започна да гъмжи от деца, които спокойно карат колелета по улиците, отвориха се ресторанти, спортни зали, осигуриха се частни учители, частни линейки и пожарни, започна да се работи по междуселския транспорт, построиха се прекрасни спирки с обществени тоалетни, започнаха масово да се строят прекрасни къщи в средновековна българска стилистика, подпомогнаха се земеделците и животновъдите… и още много неща, които направиха района изключителен. Това би трябвало да се отрази по медиите и да се гърми навсякъде, че за България има надежда, но уви, получи се точно обратното. От години се води кампания, за да се сложи черно петно на това чудо и причината е потресаваща – чуждите държави, които са управляващи съюзите, в които България се намира, имат желание да обезлюдят страната и да овладеят изоставената територия. Никой не иска да живее в умираща държава, без надежда, и това беше целта на медиите – да го внушат на населението. Изведнъж едни мечтатели и ентусиасти нарушиха всичко това. За някого това може да е теория на конспирацията, но за хората, които участват, е безспорен факт. И случващото се преди изборите потвърждава на 100% всичко това.

Знаем, че всяко завоевание има своите предатели. Юда е предал Христос за 30 сребърника, Ефиалт е предал 300 спартанци за слава и власт, Търновград е паднал от ръката на предател за една кесия със злато. Всички знаем кои са днешните предатели на България на национално ниво, но има и такива, които са в малките общини. В община Ветрино един такъв се явява кандидатът за кмет Милен Георгиев. Той е роден в общината, но много отдавна не живее тук. Неспособността му да изкарва пари дори като портиер на летище Варна го принуждава да търси препитание в политиката. От много години той използва подла стратегия, чрез която успява да влезе в няколко общински съвета. Известен е с това, че сменя партиите по-често, отколкото сменя носните си кърпички, и затова хората в общината му нямат доверие. Стратегията, която ползва, за да влезе в Общинския съвет, е, че всеки път се издига за кандидат-кмет на община Ветрино и дава надежда на хора да станат кметове на села и общински съветници в неговата листа. Той знае, че няма да стане кмет, но и също така знае, че чрез гласовете на хората, които е вкарал в своята листа, има шанс да стане общински съветник, понеже като кандидат-кмет на община той е и първи в листата за общински съветници и така всички гласове отиват за него. Досега не е успявал да вкара друг общински съветник освен себе си. Предишният мандат беше от „Демократична България“, после стана член на ИТН, а когато „Продължаваме промяната“ станаха водеща политическа партия, той веднага започна да работи и с тях. Тези избори не успя да бъде издигнат от никоя от тези партии и потърси нов покровител в лицето на БСП. Прие позиция на опозиция на сегашния кмет от ГЕРБ д-р Димитър Димитров и нормално стана алтернатива на едно тримандатно управление. Ясно е, че който и да управлява, ще има доволни и недоволни, и това е играта на Милен Георгиев. Този път имаше мощен спонсор зад гърба си в лицето на фирма за ветрогенератори, която иска да смени сегашния кмет и Общински съвет, за да може да превърне общината в огромен ветрогенераторен парк. Това би било катастрофално за жителите на общината, но Милен Георгиев не се интересува от тях. За него те не са нищо различно от животни, които би изтъргувал за собствена облага. Така този човек отново прояви своите хамелеонски качества и промени образа си съобразно обстоятелствата. 

Интересното при него е, че използва като основно оръжие изборния туризъм, а можем да кажем, че именно той е изобретил този способ за намърдване в политиката. Решихме да проверим дали Милен Георгиев живее в община Ветрино и намерихме адресите, на които се е регистрирал с постоянен и временен адрес. Помолихме местни жители за съдействие и отидохме да проверим на адресите, където се оказа, че той въобще не се вясва. На единия адрес имаше човек, който каза, че го познава и идва в селото от избори на избори. На самия адрес не живее никой, защото собствениците са починали и къщата е продадена на трети лица. На другия му адрес излезе услужлива жена, която каза, че не живее тук, не идва тук и са му направили услуга да го регистрират. Говорим за кандидат-кмет на община, който е издигнат от партийна коалиция от няколко партии и те имат претенции, че ще работят от името на общината. Тук говорим за един кандидат-кмет фантом. Човек, който няма нищо общо с общината, но е водещият говорител против изборния туризъм. 

Постепенно се разкри цялата измама, която е готвена, за да се смени кметът и да се подмени Общинският съвет, и тя е колосална. В нея участват толкова много партии и лица, които явно се водят от печалбата, която им е обещана от „международна“ фирма, която иска да обезлюди общината и да присвои на безценица имотите на местните хора. Стратегията е стандартната, която използват САЩ в целия свят. На изборите се явяват много партии, като в община Ветрино Общинският съвет е съставен от 13 души. Ясно е, че общинските съветници от ДПС и Милен Георгиев, както и някои от БСП ще гласуват за поставянето на ветрогенераторите. За да са сигурни в своя успех, са нужни поне 7 души от Общинския съвет, които да гласуват за ветрогенераторите. Понеже във всяка една партия не могат да се включат всички желаещи да откъснат от баницата, се правят няколко партии – в случая една от „Продължаваме промяната“ (които са твърдо за перките), другата е коалицията на БСП, третата е ДПС и четвъртата е на бивш депутат от БСП. Вкарват местни хора в листите си, което ще разкъса вота в общината, и накрая правят скандал с временните регистрации на хората, които наистина променят общината. И понеже медиите и службите са на тяхна страна, те успяват да премахнат много хора от гласуващите и така завземат общината. За тяхно съжаление и наша радост тези планове пропаднаха, защото координаторът на „Продължаваме промяната“ беше заловен по случайност с голямо наркотично стопанство и крадени коли в момента, в който щеше да регистрира партията за изборите. Бившият депутат от БСП му беше тъст и той се отказа от изборите, и накрая останаха само ДПС и Милен Георгиев. Подготвеният скандал с регистрациите не успя, защото се оказа, че хората наистина живеят, работят и имат имоти в общината – веднага се направиха доказателствени репортажи, които показаха истината. Това не попречи на Милен Георгиев да пусне публикация във фейсбук, че е против изборния туризъм. Помислете си каква наглост – човекът, който няма нищо в община Ветрино и не живее тук, да каже, че е против изборния туризъм. Такава наглост и безочие може да има само човек, който е достоен наследник на Юда и Ефиалт. Човек, за когото няма род, родина и идея, заради която да отдаде живота си. 

За съжаление много години хора като Милен Георгиев определят съдбините на българския народ. Тяхната мерзост и лукавство им позволяват да се възползват от личното огорчение на определени хора и по този начин да се доберат до властта, а там вече те продават всичко само и само да не се върнат на бариерата на летище Варна. Хора, които могат публично да критикуват другите за това, което лично те извършват, са най-безочливите и недостойните. На тях не можем да разчитаме, че ще свършат нещо различно от лично облагодетелстване. Помнете образа на съвременния Юда и алармирайте и споделяйте, когато видите подобен. Тези хора продадоха и унищожиха България, а сега за последно искат да спечелят от остатъците. Ще им позволим ли?

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД