Община Провадия ще се развива като туристическа дестинация заедно с община Ветрино 

Опитът на Исторически парк и община Ветрино се предава и в община Провадия

Кандидат-кметът Димо Димов има желание да развива туризма в община Провадия. Той се обърна за подкрепа и съдействие към Исторически парк. Съвместното сътрудничество ще спомогне за това Провадия заедно с община Ветрино да станат туристическа дестинация номер едно в България. Свързването на Исторически парк с крепостта „Овеч“, Солницата, Скалния манастир в местността Шашкъните и Солените минерални бани ще даде силен тласък в развитието на региона. Натрупаният опит в община Ветрино вече показа, че един район може бързо да се развива при добро взаимодействие между общинската администрация и местния бизнес. 

Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, който вече е доказал, че знае как да постигне оптимални резултати за кратък период от време, заяви желание да сподели натрупания опит с колегата си от община Провадия Димо Димов. В община Ветрино има висока посещаемост на туристи, ниска безработица и нулева престъпност. Ветрино е община, която няма природните дадености и историческите забележителности на Провадия, но партньорството между Исторически парк и общинската администрация е пример за добро взаимодействие между държавата и бизнеса. Пример, който искат да последват и други общини, защото резултатите са впечатляващи. В община Ветрино вече има необходимост да се внася работна ръка. 

Много хора от Провадия работят във Ветрино и всеки ден им се налага да пътуват до съседната община. При стартирането на проекта на Димо Димов съвместно с Исторически парк в Провадия ще се отворят много нови работни места, също така на хората вече няма да им се налага да пътуват, за да отидат на работа, защото тяхното работно място ще се премести в Провадия. Следвайки опита на община Ветрино, в Провадия ще се подобри нивото на образование, ще се подобри градският транспорт, като се осигурят нови автобуси и ще се оптимизира разписанието им, така че да бъде по-удобно за хората. В община Ветрино вече има решение на въпроса с боклука. Този опит ще бъде споделен и община Провадия ще може да се справи с проблема в полза на хората. Населението ще има къде да си изхвърля боклука. Всичко ще бъде уредено така, че на хората да не им се налага, както сега, да търсят къде да си изхвърлят боклуците и да превръщат покрайнините на града в сметище. Всичко това ще подобри средата на живот в общината, което ще доведе до покачване на цените на имотите. Цените на имотите ще станат близки до цените във Варна. Развитието на туризма ще подобри пазара на наемите в града и в околните села. Ще се увеличи търсенето на къщи за гости. Населението ще може да си осигури допълнителни доходи от отдаване под наем на стаи и къщи както на туристите, така и на новодошлите жители на общината. 

Огромният поток румънски туристи, които използват Айтоския проход, няма да преминават транзит през общината, а ще спират, ще отсядат и ще посещават всички тези забележителности в Провадия. Това ще доведе до регулярно наливане на свежи пари в икономиката на региона, от което печелят и общината, и населението, осигурявайки различни услуги за туристите. Провадия може да стане по-добър град за живеене от Варна. Варна е вече пренаселена и презастроена. 

Община Провадия има красива природа, спокойствие и нулева престъпност. Ползотворната съвместна работа на кандидат-кмета Димо Димов с Исторически парк и община Ветрино ще осигури по-добро управление на общината, по-добро образование за децата и висок стандарт на живот на населението. 

Община Провадия има всички условия да стане едно предпочитано място за живот и пример за други общини в България! 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД