Ще направим Провадия като Карлови Вари в Чехия

Кандидатът за кмет на град Провадия – Димо Димов, има различно мислене и вече е намерил български инвеститор, който да вложи над 15 000 000 лева в изграждането на най-добрия минерален център със солена вода на Балканския полуостров.

Провадия има много богатства, но едно от най-големите са солените минерални извори, които са същите като тези в известния чешки курорт Карлови Вари. Там всяка година милиони туристи посещават курорта и оставят своите средства в града. Важно е да се знае, че това са различни хора от тези, които посещават морските курорти, защото са богати и културни туристи. Средният разход за почивка на такъв турист е между 3000 и 5000 евро. Те пазаруват от магазините и заведенията в града, потребяват всякакви стоки и услуги, които им се предоставят от местните хора. Този постоянен поток от туристи е причината населението на Карлови Вари постоянно да расте, а това е и желанието за Провадия. Всеки жител на курорта е милионер благодарение на високите цени на недвижимите имоти и големите наеми, които получават.

Въпросът е защо, след като Провадия има такова богатство, то не е развивано досега. Отговорът се крие в слабостта на управляващите досега да се свързват с престъпни кръгове, които се стремят само да усвояват средства от европрограми, държавни и общински проекти. Всеизвестно е на всички жители на Провадия кои са тези кръгове и как унищожават града в продължение на 34 години.

Кандидатът за кмет на град Провадия – Димо Димов, има различно мислене и вече е намерил български инвеститор, който да вложи над 15 000 000 лева в изграждането на най-добрия минерален център със солена вода на Балканския полуостров. Инвестицията не зависи от банкови кредити или средства по програми и единствено чака избирането му за градоначалник, за да се стартира моментално. Това веднага ще открие над 150 работни места, като впоследствие те ще нараснат до близо 1500. Инвеститорът има стратегически цели за общината и желание да подпомага училищата, самодейността и транспорта. Това е другата голяма полза от развитието на тази програма, защото освен общината още някой ще подпомага със средства и усилия тези важни за всяко населено място дейности.

Изграждането на един такъв център ще промени цялостно облика на общината и ще привлече и по-малки инвеститори, които ще имат желание да строят къщи, заведения, магазини и да развиват бизнес в областта на услугите. Цените на имотите ще се покачат драстично и всеки жител на община Провадия ще забогатее подобно на жителите в село Неофит Рилски в съседната община Ветрино. Цените на къщите там се покачиха 10 пъти и всеки собственик на имот знае, че притежава едно малко богатство. Правилното решение на тамошния кмет д-р Димитър Димитров направи така, че от една малка и бедна община, Ветрино вече е място, където кипи живот и определено има работа и добри условия за живот за местните хора и за много други, които имат желание да се заселят там. 

Димо Димов има желание да повтори тази успешна и доказала се практика и да защити интересите именно на обикновените жители на общината – не на престъпни, богати групи, които не влагат нито стотинка от спечеленото в Провадия и региона, а всичко похарчват в съседния голям град Варна. Именно едно такова управление ще върне живота в тази община и ще даде бъдеще на млади и стари, за да могат да живеят достойно и щастливо и да не се налага да емигрират в големи градове в страната или чужбина. В неделя се решава съдбата на община Провадия и едно мъдро решение с избора на Димо Димов за кмет на общината ще промени съдбата й, както и тази на нейните жители.

Нека направим Провадия най-доброто място за живеене и развитие на Балканския полуостров и да сложим край на нейното унищожение!

Димо Димов е човекът, който вече е разработил план как това да се случи, има нужните ресурси, хора и предприемачи това да стане и единственото необходимо е нашата подкрепа в неделя на изборите за кмет на община Провадия. Нека вземем правилното решение!

 
 

 
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД