Освен българи, сме и човеци

Не можем да контролираме кога ще се случи нещо такова, но можем да бъдем заедно и да си помагаме в моменти, когато то повлияе негативно на хората около нас.

През изминалата събота природно бедствие удари няколко части на страната. Връхлетя ни силна буря, която нанесе огромни щети в десетки градове. Имаше паднали дървета, които затрупаха улиците и възпрепятстваха минаването, наводнени улици, разрушени покриви и сгради. Природното бедствие остави и немалко домакинства без електрозахранване. Не можем да контролираме кога ще се случи нещо такова, но можем да бъдем заедно и да си помагаме в моменти, когато то повлияе негативно на хората около нас. Отново с помощта на доброволците борбата с последствията е някак по-лека и точно в такива моменти показваме, че българите сме освен всичко друго, но и човеци. 

Благодарение на бързата реакция на Росен Хараланов и Калин Вачков с багера на Исторически парк беше почистен пътят от паднали дървета за Върбица и не се образува задръстване. За около 15 мин всичко беше оправено! 

По същия начин в село Неофит Рилски заради бурята беше разрушен покривът на една от къщите там. Благодарение на кмета Петър Добрев и бригадата на Милен Ангелов, които са добросъвестни партньори и майстори покрай Исторически парк, покривът беше възстановен. 

Добър пример за благородна постъпка наблюдаваме и в търговищкото село Долец. Пресиян Минев, който е фотограф на Исторически парк, използва почивния си ден не за почивка, а за мобилизирането на негови приятели, с които заедно отидоха там и прекараха деня в помощ на пострадалите от бедствието.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД