Батбаян влиза в час по родолюбие

На 6 ноември близо 300 деца от 3 училища в гр. Бургас се запознаха с урока на хан Кубрат.

От 2015 г. във всички училища в България Фондация „Въздигане“ подарява комикси със завета на хан Кубрат. Поради пандемията раздаването беше преустановено за две години, но от тази година започна отново. Фондацията успя да събере 20 000 лева дарения за издаването им, дори будни българи намериха печатница, която преференциално ще ги отпечата. Вече можем редовно да ги раздаваме и търсим доброволци, които да ги разпространяват в цялата страна. 

На 6 ноември близо 300 деца от 3 училища в гр. Бургас се запознаха с урока на хан Кубрат.

В СУ „Иван Вазов“ влязохме в час с третокласниците и посяхме семето на познанието. Учителката им беше подбрала неслучайно деня и момента за урока, а децата имаха най-вълнуващия час по „човекът и обществото“. След като се запознаха със завета на хан Кубрат, учениците опитаха да строшат снопа с пръчки, но усетиха силата на обединението, което е неразрушимо.

Второто училище, което получи подаръци, беше СОУ „Константин Петканов“. Дете от трети „Б“ клас, развълнувано от завета на хан Кубрат, ни сподели: „Ние се караме, но пак се защитаваме“ .

А в ОУ „Елин Пелин“, събрало близо 160 деца с перфектна организация, урокът протече в огромна зала. Нашият доброволец Нурай Юсеинов беше в ролята на най-големия брат Батбаян. Децата намериха видима прилика с героя от комикса и последва въпрос към него: „Ти да не си излязъл от комикса?“.

Ако искате и вие да разпространявате комикса със завета на хан Кубрат, свържете се с нас. 

 
 
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД