Закуската изяж сам в закусвалня „Зелас“ – с. Неофит Рилски

Понеже искаме най-добрия старт за своето тяло, някак неусетно краката сами ни отнасят към центъра на с. Неофит Рилски, където се носи неустоимият аромат на прясно изпечени банички.

Нека се разровим малко в световната история, за да потърсим откъде произлиза добре известната максима: „Закуската изяж сам. Обяда раздели с приятел. А вечерята дай на врага си“. Оказва се, че японците са достигнали до извода, който много диетолози, здравни организации и дори „баба ти“ постоянно ни напомнят, че закуската е най-важното хранене. Така тялото се подготвя за онова, което му предстои през деня.

Понеже искаме най-добрия старт за своето тяло, някак неусетно краката сами ни отнасят към центъра на с. Неофит Рилски, където се носи неустоимият аромат на прясно изпечени банички. Ами да, няма как да не го разпознаем, защото сме се озовали пред закусвалня „Зелас“. Едно привлекателно място, което е готово да ни посрещне още от 6,30 ч. сутринта. Блаженството е пълно, когато започваме да си избираме: вита баничка със сирене, права баничка със сирене, рогче със сирене, рогче с кашкавал, милинка, кифла с мармалад, кифла с шоколад и за да преглътнем лесно – възхитителна боза. Олеле, специалистите са казали, че трябва сами да си го изядем! За да не изпадаме в излишни терзания, си напомняме, че фитнесът е отсреща. Докато бавно и с наслада „стартираме“ подобаващо метаболизма си, прочитаме менюто за обяд и със задоволство установяваме, че няма да е трудно да разделим обяда си с приятел. „Зелас“ предлага семпло и апетитно готвено меню за обяд, в което и най-претенциозните могат да намерят своето изкушение. И все пак, ако не си изберем ястие от дневното меню, хрупкавите пържени картофки винаги са на една ръка разстояние. И малки, и големи ги обожават, въпреки че възрастните често не си го признаваме.

И накрая, за финал на нашите кулинарни терзания за деня, със задоволство установяваме, че няма нужда да даваме вечерята на врага си, защото закусвалня „Зелас“ просто не предлага такава. Гладните обаче могат да намерят вкусни предложения на други места.

Всъщност въпросът не е толкова за това кое и как е полезно, или да спазим препоръките на специалистите, а за това да си създадем уют и настоение за деня. В закусвалня „Зелас“ това ни е гарантирано!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД