Ще загине ли туризмът във Варна?

Очакваме и отговорите на РИОСВ – Варна, за общините Ветрино и Вълчи дол и от тяхното решение ще се види дали чуждите фирми са пробили ръководството им.

Опасностите за нашето Черноморие валят една след друга. След обявяването на управляващите, че ще превърнат морската ни столица в американска морска база, се пристъпва към следващата стъпка и тя е да се изгради огромен ветропарк в морето. В целия свят ветропарковете се правят или в пустинни местности, или в северните морета, които не стават за туризъм. В България е ясно, че управляващите имат желание максимално да осребрят престоя си във властта и са готови да унищожат цели региони, за да могат да усвоят повече средства за себе си. Бившият министър на туризма Илин Димитров написа във фейсбук:

„Подкрепям с две ръце морето ни да е чисто от вятърни перки.
Има си достатъчно много хълмове за това и места без туристи.
В последната една година секторът в региона ври от възмущение от този проект.
Необятната морска шир с… перки в морето.
Не, благодаря.

P.S. По времето на мандата ми като служебен министър изразих категорично отрицателно становище. Да видим сега МТ какво ще каже.“

Последните две години има титанична борба на общините Ветрино и Вълчи дол, които не искат на техните земи да се сложат перки, защото ще обезлюдят общините, едната от които е голяма туристическа дестинация с много награди от Министерството на туризма. Досега общините бяха сами в борбата, но се вижда, че скоро и самите варненци ще решат дали техният град ще продължи да съществува и да се развива, или ще бъде обезлюден и разрушен за целите на американската армия. Местните хора имат право на глас и от тях зависи дали Варна ще я има или не. Очакваме и отговорите на РИОСВ – Варна, за общините Ветрино и Вълчи дол и от тяхното решение ще се види дали чуждите фирми са пробили ръководството им. Делата ще покажат кои от управляващите в общината са на страната на народа и кои са там само и единствено за да придобият лични облаги. Предстоят интересни и съдбовни времена!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД