Добра воля в Мерданя

В Мерданския женски манастир човек дава малко, но получава много повече! Тук храната е неизменно вкусна, подправена с молитва и мъдростта на сладкодумната и мъдра майка Серафима.

Доброволци идва от „добра воля“. Женският манастир „Св. 40 мъченици“ в с. Мерданя се превърна в притегателно място за нашите доброволки. Вече идват със семействата си и за всички има работа и място. Поредния дълъг уикенд посветихме на подготовката на Мерданския манастир за неговия храмов празник на 9 март. Работата е много, но не тежи, защото е подправена със смирение и добронамереност, човеколюбие и мъдрост. В тази друга люспа от реалността човек пребивава в почти пълна безтегловност, воден от странни за ежедневието на градския човек мотиви. В Мерданския женски манастир човек дава малко, но получава много повече! Тук храната е неизменно вкусна, подправена с молитва и мъдростта на сладкодумната и мъдра майка Серафима. Това е място, където се случват чудеса, които и този път не ни подминаха, но са твърде лични, за да се разказват. Тук времето тече по различен начин за оцеляващия в градската надпревара човек. Когато местни активисти от Мерданя разбраха, че представители на Исторически парк са в манастира, дойдоха, за да се запознаят с тях и да споделят колко са вдъхновени и мотивирани от развитието на общността в с. Неофит Рилски и община Ветрино. Поканени сме на събора за Трифон Зарезан на 17 февруари в с. Мерданя, с весела и интересна програма, която ще приобщи мерданци да празнуват заедно и да съживят традициите си. Очертават се поредните два вълнуващи дни. И няма как да ги опишем – така както трудно успяваме да опишем и предишните, защото всичко това трябва да се преживее.

Повече информация за събитието ще научите на фейсбук страниците – групата „Заедно за Мерданя“ и на страницата „Мердански манастир „Св. 40 мъченици“.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД