Нова къща ще краси село Ветрино

Продължава хубавата идея къщите да се кръщават на хората, които ги създават, и тази къща е кръстена на Генади Детелинов, който е от гр. Плевен.

Както знаят повечето читатели на вестник „Красиво Ветрино“, имаме изключителни инвеститори, които не просто гледат да спечелят пари от нещо, а имат желание да превърнат община Ветрино в най-доброто място за живеене, като по този начин печели всеки неин жител. Старите къщи се проверяват и ако е възможно – се ремонтират, ако не – се събарят и на тяхно място се строят нови. Не се преобразуват земеделски земи и урегулирани поземлени имоти, на които да се строи, а се използват само досегашните такива. Така няма пустеещи имоти, пренаселване на пътищата и безкрайно разрастване на населените места, както се получава в други градове и села в страната, в които има интерес. Община Ветрино е единствената, която работи по този начин и ненапразно я определят като Швейцария на Балканския полуостров. 

Поредната такава къща, която се завършва, е къща „Генади“, която се намира на главния път на влизане в селото. Продължава хубавата идея къщите да се кръщават на хората, които ги създават, и тази къща е кръстена на Генади Детелинов, който е от гр. Плевен, но е решил да допринесе за тази прекрасна кауза. Ремонтираната къща е забележима с прекрасната си фасада, но отвътре става не по-малко уютна и удобна за живеене. Отоплението е чрез най-модерните термопомпи, които са най-икономични като консумация на електрическа енергия, не натоварват мрежата и не замърсяват въздуха. По този начин всяко ново строителство спомага да не се сменят трафопостовете, да няма спад на електричеството и да няма фини прахови частици във въздуха. Къщата е изолирана с дебела каменна вата и в нея се влагат само разградими строителни материали. Целият строителен отпадък е преработен и няма никакво замърсяване на природата от тази дейност. Обзаведена е по-луксозно и от най-добрите градски имоти и не по-малко важно и радостно е, че ще приюти младо семейство с новородено дете, което ще ходи в местната детска градина, ще учи в местното училище, семейството ще пазарува от местните магазини, ще посещава местните заведения и ще подкрепя местната икономика. Родителите ще отдават труда си в общината, ще участват в доброволните инициативи и въобще можем да кажем, че къща „Генади“ ще влее нов живот в кръвоносната система на Ветрино. Поздравления за всички, които участват в процеса!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД