Назад към природата в село Неофит Рилски, община Ветрино

Жаждата да преживеете нещо ново и вдъхновяващо ще ви отведе в намиращия се наблизо Исторически парк – чудно място, заредено с много положителна енергия. Тук, съвсем близо до природата, вече ще станете активни участници в сътворяването на съвременната българска история.

Начинът ни на живот оказва пряко въздействие върху нашето здравословно състояние. Колкото повече се отдалечаваме от естествената си среда – природата, толкова повече негативни последици има това за нашето здраве. В миналото хората са били физически активни, използвали са билки за лечение на редица заболявания, консумирали са пресни плодове и зеленчуци, често отглеждани в собствените им градини, без употреба на химикали и пестициди. Близкият контакт с природата и здравословният начин на живот допринасят за по-дълъг живот и по-добро физическо и психическо състояние. За съжаление, тези мъдри уроци често се пренебрегват в днешно време. Забързаното ежедневие, задръстванията в големите градове, замърсеният въздух и преработените храни в големите магазини изсмукват жизнените ни сили и ни правят апатични и отпуснати.

Всъщност природата е великият творец на чудесата. От нас зависи да ги видим, усетим и да се възползваме от тях. Нека си зададем въпроса: времето, прекарано сред природата, не ни ли прави щастливи? Отговорът е съвършено прост, даже има и логично научно обяснение. Физическата активност, спортът, хубавата храна, смехът увеличават синтезирането на „хормоните на щастието“. От еволюционна гледна точка всичко това ни е помогнало за нашето оцеляване и развитие. Ние, хората, сме социални същества, процъфтяваме и усъвършенстваме своя потенциал, когато общуваме помежду си. Доказано е, че „щастливите“ хормони помагат за засилване на социалната привързаност. Някои от основните им ползи се свързват с успокояване на болката, облекчаване на депресията, намаляване на стреса и тревожността, регулиране на апетита, повишаване на самочувствието.

Нека съберем сили и да се измъкнем от омагьосания кръг, който ни разболява, нека да се върнем назад към природата!

Съвсем близо до гр. Варна, в с. Неофит Рилски, може да пренощувате както нашите предци – в кръгли домове – юрти. Вечерта в юртите ще заспите под омайните звуци на щурчетата, а сутринта слънцето ще ви приветства със сладките песни на ранобудните птици. Ще се учудите колко пълноценен и спокоен е бил вашият сън в юртите, където липсват ъглите, задържащи негативната енергия. Ще се събудите отпочинали и гладът ще ви накара да се поогледате за нещо вкусно. Някак от само себе си ще се насочите към центъра на селото, където ще доловите аромата на прясно изпечените банички. Дори да сте станали рано, не се притеснявайте – закусвалня „Зелас“ ви очаква още от ранни зори. Освен примамливите закуски, допълнени с позабравената боза, тук може да планирате и обяда си от апетитно семпло меню.

Ако искате сами да се погрижите за своята здравословна храна, в магазин „Зелас“ може да си закупите вкусни изкушения от български производители, приготвени с грижа за вашето здраве. А плодовете и зеленчуците, които ще намерите там, ще ви припомнят своя неповторим вкус от близкото минало.

Истинските приключенци могат да направят своето бягство сред природата в караваните на къмпинг „Изцяло“. Кокетните къщички на колела са уютно сгушени в млада орехова горичка. Тук сякаш времето спира, чистият въздух те омайва и на душата ти става леко и приятно. Сякаш ей сега ще полетиш. 

Жаждата да преживеете нещо ново и вдъхновяващо ще ви отведе в намиращия се наблизо Исторически парк – чудно място, заредено с много положителна енергия. Тук, съвсем близо до природата, вече ще станете активни участници в сътворяването на съвременната българска история. Красивите гледки на свежата растителност, крясъкът на патиците в езерата, възможността да стреляш с лък и да контактуваш с конете и соколите, разходката с джип до природни красоти – всичко това лека-полека ще събуди в душата ви нотка на наслаждение и задоволство. За да бъде удоволствието пълно, можете сами, със собствените си ръце, да посадите дръвче и да си обещаете да се връщате отново и отново, за да се любувате на неговото израстване.

И така, очакваме ви в село Неофит Рилски не само защото заслужавате да се чувствате добре по-често, а защото да си щастлив, е предпоставка за това да си здрав!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД