„Детсво мое, реално и вълшебно" в Исторически парк

В прекрасното слънчево утро децата влязоха шумни и възторжени във входната крепост.

Децата са цветята на света, но когато те се окажат прекършени, са необходими много любов и търпение, за да могат отново да вдигнат главите си.

На 4 юни в Исторически парк дойдоха деца, възрастни и екипът от Центъра за социална рехабилитация и интеграция, управляван от сдружение „Център Динамика“ – гр. Русе, по повод Деня на детето. Психолози, социални работници, логопеди, кинезитерапевти и социални педагози работят за преодоляване на проблемите на деца и младежи с физически увреждания, с емоционално-поведенчески проблеми, свидетели или жертви на различни форми на насилие и експлоатация. Подпомогнат финансово от фармацевтична компания от гр. София, екипът на центъра доведе своите възпитаници, за да усетят емоциите и положителния заряд на чудото Исторически парк.

В прекрасното слънчево утро децата влязоха шумни и възторжени във входната крепост. Тяхното нетърпение за нови преживявания и чистата им детска енергия оживиха пространството. Сякаш ято шарени птичета кацнаха при нас. Нямаше време за губене, вратите се отвориха и деца и възрастни заедно със своя екскурзовод прекрачиха в едно различно измерение. Под строгия поглед на тримата братя Асеневци на паметника, зашеметени от прекрасната гледка на разноцветните лилии, направихме първата снимка за спомен.

Пътят на времето ни отведе в праисторията, където малките посетители плахо се запознаха с човека от тези времена – Камен, взеха в ръце каменна брадвичка, възхитиха се на блясъка на най-старото обработено злато в света.

Приключението продължи при загадъчните траки, където едно от децата непринудено възкликна: „Еха, все едно сме в рая“. Зарядът на мястото и интересната беседа сякаш пренесоха малките приключенци в една вълшебна приказка. В един момент те вече бяха готови не само да гледат, но и да вземат участие в чудното приключение. Дойде времето за най-атрактивната част за децата – стрелбата с лък. Опитните аниматори на стрелбището ги посветиха в изкуството на стрелбата с традиционен лък и всички желаещи премериха сили в организирания турнир. 

Вълнуващата разходка завърши на детската площадка. Изморени и доволни, малките посетители оцениха по достойнство прекрасното детско кътче. Отпътуваха към своя град, заредени с много нови преживявания, осъзнали и почувствали силата на Исторически парк.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД