По стъпките на любовта в Исторически парк 

"Купихме си Сребърна карта и книги за Исторически парк – нашият скромен принос е капка в морето. Но капка по капка язовир става“

Знаете ли каква е връзката между Острова на свободата и Земята на свободните хора? Историята многократно го е доказала: Любовта! Тя е тази, която доведе влюбените ни посетители в Исторически парк. А развръзката е още по-вълнуваща, но за нея малко по-късно. Кои са нашите гости – тя се казва Уенди и идва от Острова на свободата – Куба. Той се казва Митя и е поддръжник на идеята за Земята на свободните хора в България, понеже споделя вярванията, житейския път и мисията на родолюбив и деен българин.

Влюбените се запознават по време на лятната почивка на Митя в Куба. И когато тя му идва на гости в България, съвсем естествено възниква идеята да я доведе в Исторически парк. Любопитен факт е, че докато търси интересни факти за страната ни в интернет, Уенди попада на клип за Исторически парк и остава очарована от красотата и размаха на проекта, и най-вече от голямата идея зад него.

Интересното е, че Митя разбира за предприемаческите възможности около Парка няколко години по-рано от свой приятел. Това го провокира подробно да се информира за проекта, но така и не идва на място. Всичко се променя с идването на Уенди в България. Още с пристигането Митя решава да й покаже част от българската история, събрана на едно място. „По-лесно можеш да разбереш нещо, когато го видиш и ти разказват за него на място. Много искахме да видим българската история, но не очаквахме това – всичко тук е направено с толкова любов и родолюбива енергия!“ Любов ли казахме? Още с влизането си на касите в Исторически парк двамата разбират за възможността да си закупят СЕМЕЙНА Сребърна карта. Картата предлага изгодни условия за достъп в продължение на години напред. Но те споделят, че целта им е не да се възползват, а да подпомогнат този уникален проект. „След няколко години ще се върнем отново и ще видим още нови и нови неща“, разпалено споделя Митя. Всеки е съпричастен с каузата Исторически парк по много начини. Важното е да е от сърце и душа, понеже това привлича правилните обстоятелства, хора и съмишленици. Любовта и добрите дела отварят още много врати и отключват сърцата на хората. Пак ли споменахме любов? Хилядолетното пътешествие назад във времето в Исторически парк оставя Уенди и Митя очаровани. Такова пътуване не оставя след себе си безразлични. Развълнувани от срещата с величието на историята по нашите земи, двамата споделиха: „Щастливи сме, че посетихме Исторически парк. Заслужава си човек да дойде дотук, да се гмурне назад във времето и да научи повече за българската история. Впечатлени сме от изработката и материалите – огромно количество и перфектна обработка на камъка“. Митя възторжено допълва: „Дай Боже все повече хора да ценим това, което имаме“. Той вижда в Исторически парк уникален туристически продукт, който популяризира българската история за хората от целия свят. „Аз много се радвам на това, което правите! Купихме си Сребърна карта и книги за Исторически парк – нашият скромен принос е капка в морето. Но капка по капка язовир става“, убеден е Митя. „Браво на вас, че отвъд територията на Исторически парк облагородявате региона и се случват хубави неща. От вашия опит можем да почерпим добри практики“, заключава нашият гост. Важното е нещата да се вършат с любов… Накрая обикновено питаме дали посещението в Исторически парк промени нещо. И получихме изненадващо приятен отговор от Митя: „Получихме вдъхновение в благословията на Любовта!“. Преживяването Исторически парк има този ефект да усилва доброто у човека и любовта му. Уенди и Митя се почувстваха окрилени и и няколко месеца по-късно увенчаха своята любов със сватба. „Когато има любов, нещата се случват леко и естествено“, вярва Митя. В момента младата двойка се радва на щастлив семеен живот и двамата активно работят за свой дом с многолюдна челяд, за да пребъде още едно българско семейство. За да я има България! 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД