Усетете пролетта в Исторически парк, село Неофит Рилски

До 1 май 2024 г. всички посетители могат да си закупят билети за вход на преференциални цени.

Дългоочаквана, зелена, свежа, топла и ароматна... това е пролетта и тя настъпва с 50 км на ден, както са успели да изчислят специалистите, наблюдавайки съцветията на отделните растения.

Знаете ли, че в сравнение с останалото време от годината честотата на човешкото дишане през пролетта се увеличава 3 пъти. Обикновено човек прави до хиляда вдишвания на час, а през пролетните месеци – много повече. Учените обясняват това с факта, че тялото е било в условия на кислороден глад през дългите зимни месеци и сега се стреми да се възстанови. Пробуждащите се за ново начало растения отделят и насищат атмосферата с повече кислород. По този начин белите ни дробове започват да работят с повишена интензивност. Пролетта е период на прераждане и цъфтеж, нови преживявания и открития.

Ако искате по един индивидуален и уникален начин да почувствате радостното усещане от пробуждането на природата за нов живот, подарете си преживяване в Исторически парк, село Неофит Рилски.

В зависимост от своите предпочитания всеки може да реши дали да посрещне празника на виното и любовта, или да се наслади на майсторството на соколите в уникалното по рода си състезание. Свещената дата 3 март ще събере много горди българи, а автоизложението на автомобили, брандирани с български символи, ще ни напомни за силата на обединението.

До 1 май 2024 г. всички посетители могат да си закупят билети за вход на преференциални цени. За възрастни – 25 лв.; за деца, пенсионери и посетители с ТЕЛК – 12,50 лв.; а за мама, татко и децата до 18-годишна възраст – семеен билет на цена 52,50 лв.

Притежателите на златни и сребърни карти използват отстъпките и привилегиите на съответната карта. 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД