Създава се българска организация, която да подготвя професионалисти в различни области

Очаквайте много скоро допълнителна информация за бъдещата нелидерска мрежова организация.

Започва създаването на нова нелидерска мрежова организация, която има за цел да помага за професионалното развитие на хора в различни области. Това стана ясно от интервю на основателя на Исторически парк Ивелин Михайлов със специалиста по национална сигурност полк. Николай Марков и световноизвестния български диригент маестро Йордан Камджалов, излъчено във фейсбук страницата наТогедър

Полк. Марков беше категоричен, че създаването на подобна структура е нещо феноменално не само за България, а и за целия свят. Той изтъкна, че българите не са получили своята държава даром и поради тази причина имат отговорност към райската земя, на която имат щастието да живеят. Създаването на тази мрежова организация може да се обясни с термина „социален инженеринг“. Тя се прави от хора, които имат представа как искат да изглежда България след 100 години, и целта й е да изгради гражданско общество с висока култура и гордо вдигната глава, като създаде професионалисти в различни области. 

По негови думи слабостта на българските граждани никога не е била в техните лични качества, а във възможността им да се сдружават. Именно за това винаги, когато в България се появи човек, който може да обединява хората, той е нападан и от чужди, и от свои. Решението за справяне с този проблем може да бъде само едно – промяна към ефективна организация на обществото. Според полк. Марков българинът продължава да има капацитет за развитие, въпреки че неговият предприемачески дух е убиван целенасочено от управляващите в продължение на почти един век. За да успее по пътя към едно по-добро добро бъдеще, той трябва да осъзнае, че скромността е прекрасна като духовно качество, но е гибелна, ако бъде използвана като начин на живот. Именно поради тази причина е необходимо българските граждани да бъдат по-дръзки и в своите мечти, и в начина си на живот. 

Маестро Камджалов посочи Исторически парк като пример, че нещата в България могат да се вършат успешно и без външно финансиране, въпреки тиражираните в медиите твърдения за обратното. Той изтъкна, че мястото и на българина, и на европееца не е на дъното, на което се намират в момента. Според него на фона на опасностите, които наблюдаваме днес, все още има надежда в човешкия потенциал и би се радвал, ако в бъдеще България успее да помогне на Европа със своята жизненост и добър пример в редица сфери на живота. 

Камджалов добави, че човек не е създаден да лази в калта, а да лети, и множеството отличия на българи през годините са доказателство за това. По негови думи преди векове България е била държава за пример – и по време на Първото българско царство, и по време на Второто българско царство. Поради тази причина страната ни може да бъде пример за подражание отново в близкото бъдеще, стига българите да мечтаят, да проявят необходимото постоянство и да се организират по начин, по който да съумеят да създадат необходимите кадри, които да издърпат обществото напред.

Целият нередактиран разговор от над един час можете да гледате на страницата на "Тогедър" във Фейсбук тук

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Очаквайте много скоро допълнителна информация за бъдещата организация в информационните канали на "Красиво Ветрино"

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 1 коментара за статията

  1. Kalin Iliev 28.2.2024 16:22 ч.

    С нетърпение очаквам развитие, а също и как може да се включи човек с уменията си в каузата по взъдигане на България.

    За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД