събота, 18.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

ЕЛАТЕ НИ НА ГОСТИ

Само за няколко години с. Неофит Рилски, община Ветрино, се превърна в желано място за живот и развитие.

Навсякъде по света виждаме, че чужденците ценят архитектурата, която имат, традициите си, изобщо нещата, които ги отличават, правят ги специални и интересни за туристи от целия свят. Безспорно България има предпоставки да се развие като световна дестинация. Но това би било възможно единствено ако не се стремим да копираме направеното от другите и правим нещо на парче, а като развиваме, оценяваме и се грижим българското да бъде представено по най-красивия и интересен начин за света. Тогава самите ние бихме имали самочувствие и нашата страна ще бъде известна не с алкохолния туризъм, а с отпечатъка, който сме оставили за света. Едно такова място, което ще възвърне величието на България, е именно село Неофит Рилски.

Представянето на миналото на предците ни по нашите земи намира своето място не само в Исторически парк, но и в самото село. Архитектурни шедьоври придават съвсем нов облик на това възраждащо се място в България. Не е случайно, че архитектурата се слави като вечно изкуство, защото построеното се създава, за да устои през вековете. В село Неофит Рилски ще видите къщи, които пазят духа на аристократичния средновековен болярски дом, и такива, които носят естетиката на Античността. Всяко нещо, което се прави, е от естествени материали като камък, дърво, мрамор, гранит, мед, глина, пясък и чакъл. Това са възможно най-чистите ресурси, които в съчетание с най-висок клас изолационни материали и дишащи варови мазилки гарантират безвредни условия при престой.

На ваше разположение в селото са и нестандартните жилища, напомнящи за ранносредновековния бит и осигуряващи уют, спокойствие и непосредствен досег с природата. Намират се в Юртено селище "Наедно" . На истинските приключенци и любители на природата препоръчваме да посетят лагер „Изцяло“. В китна орехова горичка са разположени каравани, в които може да се нощува. А само на километър от Исторически парк се намират и градините на „Храна от село“, в които се отглеждат зеленчуци по изпробвани природосъобразни методи, които правят възможно получаването на чиста храна без химически торове и пестициди. 

Ако имате желание да похапнете или да се освежите с напитка, задължително се отбийте и в новия бутиков хотел „"Ханът". Той представлява пресъздаване на стар български хан, в който пътуващите са отсядали да починат, да нахранят своите коне и да се заредят с провизии за предстоящото пътуване. Изцяло изграден в архитектурните традиции на Второто българско царство, с прекрасна картинна галерия и български пазар за натурални продукти.

Ако търсите да си закупите качествена храна за вкъщи, не пропускайте да посетите и хранителния магазин "Зелас"  Отдаденият екип на магазина се грижи продуктите да са подбрани предимно от местни български производители, да са чисти и натурални, такива, с които са се хранили нашите баби и дядовци.

Тук като продължение на културно-историческия и развлекателно-образователния селски екотуризъм се създават и удобства, които променят нагласите на хората и пробуждат у тях стремеж към творчество и отговорност за опазване на направеното. Създава се общност от търсещи хора, които избират село Неофит Рилски като място за живот и развитие. Тук се създават не просто висококвалифицирани кадри, а се изграждат хора.

Посетете село Неофит Рилски и вижте какво чудо се прави в България. Прави се от хиляди обединени българи. Тук показваме добрия пример за мощта на обединението, който може да бъде приложен навсякъде и за всичко. Подкрепяйте хората, които действат в името на България и делата им го показват.

Обединихме вдъхновението и идеите си под наслов „Красиво Ветрино“.

Ние ще продължаваме да споделяме своите знания и да даряваме средства и труд, за да направим село Неофит Рилски наш дом и място, което всеки българин или гост от друга държава би искал да посети и да се връща отново и отново. Благоустрояваме не само с. Неофит Рилски, поставихме началото и на дейности по облагородяване на съседните села в общината!

Разпространявайте добрите новини, които връщат вярата в силата на обединените хора, способни заедно да променят България.

Защото кой друг, ако не ние? 

Очакваме ви!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 1 коментара за статията

  1. Nikolay Nalbantov 29.2.2024 9:50 ч.

    Здравейте група ! възхитен съм от това което направиха тези трима Велики ,,Тенори "ще ги нареча .С удоволствие и желание бих помагал с с каквото мога

    За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД