Пропагандата – на фокус в поредното неделно обучение в село Неофит Рилски

Той представи и примери от политиката, икономиката и шоубизнеса, с които показа различните похвати на пропагандната машина.

Проведе се поредното безплатно неделно обучение на общността в с. Неофит Рилски. Негов водещ беше предприемачът Ивелин Михайлов, а темата беше пропагандата. Участниците в обучението се запознаха с основополагащата книга в областта – „Пропаганда“, написана от Едуард Бернайс през 1928 г. Ивелин Михайлов запозна зрителите със същността на пропагандата и разясни важни понятия от нея. Той посочи, че тя може да бъде използвана и за добро, и за лошо, и това, че днес тя се използва предимно за лошо, не означава, че обикновеният човек не трябва да познава нейните похвати.

По негови думи днес често благодарение на пропагандата се натрапва твърдението, че обикновените хора не могат да направят нищо, за да им се втълпи чувство за безпомощност. В същото време създателите на обществено мнение използват различни инструменти с различните хора, за да разделят допълнително обществото на групи, които не общуват помежду си, убедени са в своята правота, без да мислят за гледната точка на останалите, и биват управлявани лесно, като заемат страната на познатото зло пред това на непознатото добро. Затова е важно да се знаят начините на формиране на общественото мнение и как правилата на играта могат да бъдат променени, насочвайки мислите на обществото в правилната посока. 

Той представи и примери от политиката, икономиката и шоубизнеса, с които показа различните похвати на пропагандната машина.

Записът от това обучение може да намерите в Телеграм канала на в-к „Красиво Ветрино“. Обученията се провеждат всяка неделя от 9 ч. и са напълно безплатни.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД