На Велика сряда варненски храм се сдоби с чудотворна икона

Чудесата се случват най-вече с вяра!

Икона на Пресвета Богородица Скоропослушница, рисувана от атонски монаси ,дари Ивелин Михайлов на храма „Свети Архангел Михаил“ във Варна. Тя е репродукция на чудотворната икона в манастира „Дохиар“ на Атон.

Преди няколко седмици отец Георги от църквата „Свети Архангел Михаил“ във Варна отправя молитва към Господ да има точно такава икона в храма, в който служи. Няколко дни по-късно негов приятел го води в Исторически парк, за да разгледа изложбата на икони, нарисувани от атонски монаси, която продължи през целия месец април.

И познайте – той вижда точно тази икона именно в Исторически парк!

Според духовници иконата е известна с това, че бързо чува молитвите на миряните. Това е и причината да бъде наречена „Скоропослушница“.

Пред нея вярващите често се молят за здраве, при житейски и семейни проблеми, при отчаяние, за забременяване и раждане на здраво дете, както и в много други случаи, когато са в нужда. Вярва се, че ако молитвите се отправят от сърце, помощта идва наистина бързо.

След като Ивелин Михайлов се запознава с отец Георги, той решава да подари тази икона на храма „Свети Архангел Михаил“ в гр. Варна. На Велика сряда това богоугодно дело беше осъществено. Към шествието, носещо иконата до храма, спонтанно се присъединиха стотици варненци, които тръгнаха от центъра на града и с песни и молитви иконата бе пренесена до храм „Свети Архангел Михаил“, където ще пребивава занапред. По този повод в храма беше отслужен благодарствен молебен.


„Помолих се на Господ да има такава икона в храма и молитвата ми стана реалност. Това е за мен първото чудо."

Всеки, който с вяра към Бога и с искрена молитва се притичва към него, съм сигурен, че Света Богородица няма да го остави, без да му помогне. За мен и за цяла Варна това е огромно благословение Богородично. Ние сме в Страстната седмица на Великия пост в момента и имаме нужда от нейната помощ и закрила“, сподели отец Георги по време на шествието.

Да усетиш Божията благодат е най-хубавото, което може да се случи на човек. Пожелаваме и на близките, и на враговете ни да го усетят!

Чудесата се случват най-вече с вяра! Докато имаме вяра, ще я има и България!

Амин!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД