От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?

Както всяка година, голяма група от община Ветрино и мотоклуб „Кан Аспарух“ – гр. Добрич, ще отиде в Батак и ще засвидетелстваме почитта си.

Няма българин, чието сърце да не трепне при споменаването на Батак – града герой в националната ни памет, чиито жители са подложени на нечувани зверства и изстъпления при потушаване на Априлското въстание. На 11 май, събота, в Батак ще се проведе възпоменателно литийно шествие поклонение по паметните места от април 1876 г. 

Шествието ще започне с биенето на камбаната, както е забила тогава, преди 148 години, за да събере хората в центъра на града.

Както всяка година, голяма група от община Ветрино и мотоклуб „Кан Аспарух“ – гр. Добрич, ще отидем в Батак и ще засвидетелстваме почитта си. Ще се включим в шествието, за да извървим пътя до всяко паметно място, да изразим благодарност, преклонение и признателност и да положим венци.  

Приканваме всички с българско самосъзнание да се включат във възпоменателното литийно шествие и заедно да отдадем почит пред светлата памет на героите. България помни!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД