петък, 10.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Лични финанси

Всички статии от избраната рубрика

Защо иновациите са най-ефективният път към постигането на мащабни резултати?

Много често думата „иновация“ се тълкува погрешно, като в нея се влага единствено и само идеята за абсолютно революционна технология. Всъщност иновацията не е нищо повече от незначително нововъведение, обикновено дължащо се на лека промяна, която създава възможност нещата да се случват по малко по-различен начин от общоприетия до момента.

Как да гласуваме доверие, когато събитията са ни обезверили?

Света в който живеем е изпълнен с неправда. Преживяваме я на много нива и в различни области от своя живот. Политиците не вършат своите задължения - да защитават интересите на народа. Медиите не изпълняват своите функции - да споделят истината и да осветляват престъпниците.

Синергията и ефективните принципи на обединение

Силата на хората винаги е била свързана с възможността да бъдат обединени и да действат в съгласие. В съвременното общество обаче е изключително лесно да се провокират разнообразни причини за разединение, тъй като всеки има свое мнение по различните въпроси.

Изобилието, породено от правилните действия към целта

Когато започнем да наблюдаваме света и хората в него, забелязваме огромно движение и случващи се събития от разностранен характер. Виждаме зависимости и взаимовръзки, които ни карат да вярваме в съществуването на определени закономерности.