петък, 10.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Будители

Всички статии от избраната рубрика

На Велика сряда варненски храм се сдоби с чудотворна икона

Икона на Пресвета Богородица Скоропослушница, рисувана от атонски монаси ,дари Ивелин Михайлов на храма „Свети Архангел Михаил“ във Варна. Тя е репродукция на чудотворната икона в манастира „Дохиар“ на Атон. Преди няколко седмици отец Георги от църквата „Свети Архангел Михаил“ във Варна отправя молитва към Господ да има точно такава икона в храма, в който служи. Няколко дни по-късно негов приятел го води в Исторически парк, за да разгледа изложбата на икони, нарисувани от атонски монаси, която продължи през целия месец април. И познайте – той вижда точно тази икона именно в Исторически парк!

Малчугани от Ветрино получиха първия си урок по професионално развитие

Ако се доверим на Мария Монтесори, образованието на децата трябва да започне още с раждането. Затова не е учудващо, че малчуганите от ДГ „Васил Левски“ в с. Ветрино участваха в обучение за своите лични финанси и професионално бъдеще.

Исторически парк дарява икона на св. Архангел Михаил на църквата в с. Неофит Рилски

Според християнската традиция съществуват седем първенствуващи ангели, наречени архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях е натоварен с една конкретна мисия. Исторически парк ще подари икона на храма „Свети Архангел Михаил“ в село Неофит Рилски веднага щом изложбата приключи.

Силистра се събужда

В понеделник вечерта „Арги център“ събра будни граждани на Силистра, за да присъстват на срещата разговор с председателя на Сдружение „Човек-Природа-Живот“ – Красимира Катинчарова, на тема „Разговор за цената на вятъра“. Повод за срещата е проект за вятърен парк на Иво Прокопиев и кмета на града – Александър Сабанов, в плодородните земи на общината