петък, 10.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Исторически парк

Всички статии от избраната рубрика

Броени дни до първия по рода си Детско-юношески интерактивен фестивал „Възходът на Асеневци“

Най-новото културно-историческо събитие – интерактивният фестивал „Възходът на Асеневци“, ще се проведе за първи път на 11 май, събота. Първото по рода си културно-историческо събитие е насочено изцяло към организираните групи и свободните посетители на Исторически парк.

Бялата лястовичка за обърканата ни държава

Различни са хората, които посещават Исторически парк, различни са представата и нагласата им, с които идват при нас. През тази седмица ни гостува група от 50 висококвалифицирани туристи към Българската академия на науките от София, водена от председателя на Академичното туристическо дружество към БАН г-жа Лена Апостолова.

Празникът на воините

На 6 май Българската православна църква чества свети великомъченик Георги Победоносец (+ 303 г.) – воин змееборец и защитник на вярата. Този ден е и официален празник на Република България и се празнува като Ден на храбростта и Българската армия от 9 януари 1880 г.

От сърцето на Европа – с любов към Исторически парк 

Исторически парк е предпочитано място за посетители от цял свят за пълноценно презареждане с любимите им хора. Поредното доказателство за това са споделените впечатления на семейство Хайди и Робърт Колб от Швейцария. Те ни гостуваха през седмицата и останаха удивени от всичко сътворено в Исторически парк. „Едно от най-впечатляващите неща е, че още от входа те посрещат щастливи хора!“ – развълнуван, сподели г-н Колб.