петък, 17.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Бялата лястовичка за обърканата ни държава

Различни са хората, които посещават Исторически парк, различни са представата и нагласата им, с които идват при нас. През тази седмица ни гостува група от 50 висококвалифицирани туристи към Българската академия на науките от София, водена от председателя на Академичното туристическо дружество към БАН г-жа Лена Апостолова.

От сърцето на Европа – с любов към Исторически парк 

Исторически парк е предпочитано място за посетители от цял свят за пълноценно презареждане с любимите им хора. Поредното доказателство за това са споделените впечатления на семейство Хайди и Робърт Колб от Швейцария. Те ни гостуваха през седмицата и останаха удивени от всичко сътворено в Исторически парк. „Едно от най-впечатляващите неща е, че още от входа те посрещат щастливи хора!“ – развълнуван, сподели г-н Колб.

Засилен интерес към отворените срещи с предприемача Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков

По време на проведените срещи предприемачът и полковникът представиха целта и мисията на инициативата, която са подели, и обсъдиха с гражданите конкретни стъпки и план за бъдещето на България. Те направиха ретроспекция на развитието на страната, очертаха „ситуацията на абсолютния предел“, в която живеем днес, и жизненоважната необходимост от смяна на модела на управление и организация. Ивелин Михайлов заяви, че няма амбиции да влиза във властта, но може да помогне с реални стъпки, които вече са направени и дават резултат в община Ветрино. 

Виртуална разходка в Исторически парк за българчетата във Финландия

По време на виртуалната разходка учениците от училище „АБВ“ се превъплътиха в интерактивни пътешественици и се върнаха 10 000 години назад във времето. С интерес и любопитство децата се докоснаха до историята по българските земи от епохата на халколита, неолита, тракийската епоха и Ранното средновековие.