неделя, 19.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Поредна доброволческа акция и сватба за разкош

Втора доброволческа група от село Неофит Рилски, община Ветрино, потегли в събота сутринта (29.04.) към манастира “Св. Четиридесет мъченици” в село Мерданя, област Велико Търново. Седем момичета на различна възраст избраха да посветят събота и неделя, като се потрудят за поддържането на българския женски манастир. Живеем в смутни времена, в които сякаш е модерно да си невярващ. Гледаме повърхностно на всичко, трупаме предмети, но не сме щастливи. Причината за това е, че просто сме се отдалечили от Бога, от Създателя.

Ден на труда в село Искър, община Вълчи дол 

По празниците обикновено хората са свикнали да си почиват. Да ядат, да пият и нищо да не правят. Но тогава дори един празничен ден може да ни се стори страшно дълъг и уморителен. Безцелното ядене и пиене не носи смисъл и удовлетворение. Залъкът е много по-сладък, когато го преглъщаш с усещането, че си направил някому добро, допринесъл си за общото благо

Доброволните почиствания – система, а не единичен акт 

Има много благотворителни кампании за почистване за един ден, организирани на различни места всяка година. Някои от тях дори са се превърнали в традиция. Има и доста групи от хора, които поемат инициативата и решават да изчистят някъде, където преценят, че има нужда. 

По пътя към успеха

България е на 5-о място по недостиг на работна ръка в света. Липсата на качествени кадри е национален и световен проблем. Но вместо да се наемат и да се задържат на работа, като им се осигуряват условия за развитие, хората са експлоатирани безмилостно и дори да си изпълняват задълженията добре и съвестно, не им се заплаща заслужено.

  • ПРЕД.
  • 1.
  • СЛЕД.