петък, 10.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Празникът на воините

На 6 май Българската православна църква чества свети великомъченик Георги Победоносец (+ 303 г.) – воин змееборец и защитник на вярата. Този ден е и официален празник на Република България и се празнува като Ден на храбростта и Българската армия от 9 януари 1880 г.

Заснеха вълнуващ музикален видеоклип в Исторически парк

Исторически парк все по-често става предпочитано място за снимане на филми, клипове и сериали. В първите дни на месец март ни гостува поредният творчески екип, който превърна парка в своеобразно студио за заснемането на вълнуващия музикален видеоклип „Оставам“.

Храбреците на Белград

На 12-13 януари трима бойци от Школата за старинни войнски изкуства „Величие“ при Исторически парк участваха за първи път в Международния турнир по исторически средновековен бой (НМВ) „Витезови Београда“ (Knights of Belgrade), който се проведе в гр. Белград, Република Сърбия.

Школа „Величие“ провежда тренировъчни обучения и във Варна

Обучението в школа „Величие“ при Исторически парк продължава с пълна сила и през зимния сезон. Заниманията по стрелба с лък и историческа фехтовка остават все така приоритет в ежедневието на ревностните ученици от школата.