четвъртък, 25.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Новини

Всички статии в хронологичен ред

„Човекът е човек, когато е на път“ -  или защо веднага да си стегнем багажа

Учените са доказали, че всяко раздвижване на нашето съзнание ни носи повече позитиви, отколкото си въобразяваме дори. Без значение от това какви сме по възраст, пол, образование, етническа принадлежност или възпитание, искаме ли да станем истински Човеци, е хубаво да пътешестваме. Веднага  се замисляме за ред основателни причини за да отприщим емоциите си и да отпътуваме.  Първо, със сигурност по време на път ще срещнем нови и различни от нас хора, като с някой от тях ще станем приятели завинаги

Исторически парк със свой собствен център за развъждане на пернат дивеч

Името ми е Мартин Петров и съм професионален соколар в Исторически парк. Аз живея и работя тук вече 8 години, като обучавам хищни птици и прекарвам голяма част от времето си в полевите терени около селото. Вече четвърта година ние се грижим за терена около нашето село и парка, като създаваме благоприятна среда за местния дивеч и попълваме оределите му редици, разселвайки волиерен такъв.

Работата по храма „Св. Петка“ в с. Средно село не спира

Възстановяването на православната църква „Св. Петка“ в с. Средно село тече с пълна сила. Към момента строителите укрепват поясите, преди да започнат стоманената конструкция за покрива, която ще комбинират с допълнителна дървена конструкция.

Стивън Шнайд: Исторически парк не може да бъде оценен, той е отвъд представите на мнозина за мащаб

Семейство с космополитна смесица от българска жилка и южноамериканско потекло бе на посещение в Исторически парк през изминалата седмица.