понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Предприемачество

Всички статии от избраната рубрика

Има ли обръч от фирми около „Исторически парк”?

Основателят на Исторически парк Ивелин Михайлов отговори на медийните атаки, според които паркът е пирамидална схема, която има за цел да завлече акционерите след себе си. Той засне видео, в което показва структурата на бизнес модела в община Ветрино.

Въздух за предприемачите в община Ветрино

Всеки ден сме свидетели на коментари в медиите и социалните мрежи, в които става ясно желанието за управление, което да подобри живота ни. Посоката, към която са се насочили хората, обаче е грешна, защото не можем да имаме добро управление, ако нямаме добра икономика. Строят, в който живеем, се основава на пазарна икономика и не можем да разчитаме, че някой управляващ може да я създаде. Истината е, че това могат да направят само предприемачите, а ролята на държавата и общините е да създават по-добри условия, за да се появят такива хора и същевременно да ги подпомагат.

„Историческо селище“ расте всеки ден

Големият проект за комплекс от средновековни къщи за гости до едноименния Исторически парк расте с огромна скорост. Неговото построяване е разделено на две части, като целта е по-бързо да се пусне в експлоатация първата част и така да се даде тласък на посещенията с нощувка в общината. Къщите, които се правят, са изключително сложни и са по образец на красивите къщи от Второто българско царство. При строителството им се използва изцяло процес, който оставя нулеви отпадъци и по този начин опазва околната среда

Строителство и предприемачество в синхрон

Ключов фактор за мащабното извършване на строителни дейности в село Неофит Рилски и община Ветрино е обединението на усилията на различни предприемачи, които са насочени към цялостното подобряване на населените места от региона още от зората на развитие на Исторически парк като стратегически обект за областта. Огромно предимство, спомагащо за постигането на този резултат, е създадената строително-складова база, която подпомага бързото и ефективно снабдяване на строителните обекти с нужните материали и така дава възможност за осъществяване на един постоянен работен процес за изграждането на различните къщи и разнообразни строителни обекти.