понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Доброволци

Всички статии от избраната рубрика

Гражданското общество от община Ветрино и „ДоброЖънци“ с доброволческа акция по залесяване

Гражданските общества от община Ветрино и Добрич проведоха втора съвместна доброволческа акция. През изминалата неделя доброволци от с. Неофит Рилски, Сдружение „ДоброЖънци“ и жители на областите Добрич и Шумен се впуснаха да залесяват до малкия язовир край с. Плачидол, община Добричка.

Доброволните инициативи в община Ветрино не спират

Доброволческите инициативи в общината се провеждат всяка събота и неделя, за да бъдат съобразени със стандартното работно време. В тях се включват дейни българи, които предпочитат да използват почивните дни в това да свършат нещо полезно и в хубава среда, пред това да се оплакват ,че нещо не е наред. Така докато едни търсят спасител, община Ветрино се превръща в средище за хората, които търсят начин да направят България по-добро място.

Доброволци възкресяват старите български добродетели

Има хора, които никога не са се включвали в каквато и да било трудова дейност, без да очакват нещо в замяна. За тях е непонятно как така човек може да работи и да не получи нещо насреща – било то заплащане или друга облага.  Има и хора, които са били участници или са чували и са отворени да видят какво точно означава да си доброволец. Такава беше групата ни от доброволци през изминалата седмица. Някои от тях – нови, други – редовни.

Доброволци почистиха главната улица в с. Неофит Рилски

Проведе се поредната ежеседмична доброволческа акция в община Ветрино. В нея се включиха дейни българи от различни населени места, основно от Североизточна България. Някои от тях идваха семейно, за да научат малките си деца на постоянство и трудолюбие.