понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Събития

Всички статии от избраната рубрика

Тържествено откриване на приказните градини в Розариум – Билкариум в с. Неофит Рилски

На 1 и 2 юни в село Неофит Рилски ще властват лековитите билки и царицата на цветята – неповторимата роза. Розата винаги е била символ на красота, младост и здраве. Това царствено растение заема специално място в сърцата на хората от древността до наши дни и е в основата на романтични истории, легенди и разкази, които вълнуват и днес.

Среща на християнските празници и народните традиции в Исторически парк

Силата на всеки празник се крие в малките ритуали, които обединяват цялото семейство и общността. Лазаровден и Цветница са радостни дни, в които празнуваме живота, а когато знаем малко повече за тези празници, ще можем да съхраним традицията за децата си, а те за техните деца!

Силно начало на сезона за стрелците с традиционен лък от Исторически парк

Почитатели на древното изкуство на най-различни възрасти премериха усет и точно око в 9 интересни дисциплини. Разделени на групи, стрелците с много настроение откриваха 3D мишени, скрити в гората: заек и лисица в живописно дере, голяма кафява мечка, изправена на два крака, естествено, на голямо разстояние (кой смее да се приближи повече:), а бързата стрелба по диво прасе донесе много аплодисменти за най-пъргавите състезатели.

Исторически парк спечели поредната награда

Исторически парк спечели наградата „Бранд на България“ в категорията за принос в популяризирането на българската история по света във второто издание на Годишните национални награди „Бранд на България“. Отличието беше връчено на официална церемония в Интер експо център в София на 4 април, четвъртък. Водещ на церемонията беше Мария Василева, която води предаването „Брандовете на България“ по ТВ1 България и е главен визионер на форума.