понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Събития

Всички статии от избраната рубрика

Силно начало на сезона за стрелците с традиционен лък от Исторически парк

Почитатели на древното изкуство на най-различни възрасти премериха усет и точно око в 9 интересни дисциплини. Разделени на групи, стрелците с много настроение откриваха 3D мишени, скрити в гората: заек и лисица в живописно дере, голяма кафява мечка, изправена на два крака, естествено, на голямо разстояние (кой смее да се приближи повече:), а бързата стрелба по диво прасе донесе много аплодисменти за най-пъргавите състезатели.

Исторически парк спечели поредната награда

Исторически парк спечели наградата „Бранд на България“ в категорията за принос в популяризирането на българската история по света във второто издание на Годишните национални награди „Бранд на България“. Отличието беше връчено на официална церемония в Интер експо център в София на 4 април, четвъртък. Водещ на церемонията беше Мария Василева, която води предаването „Брандовете на България“ по ТВ1 България и е главен визионер на форума. 

Национална изложба на комикси, посветени на историята, ще гостува на Исторически парк

Българските творци, които ще вземат участие в изложбата, ще покажат своите индивидуални творчески подходи при разработване на сюжети, свързани с известни личности от миналото на страната и нейните географски предели. Мероприятието ще даде възможност на съвременните зрители и читатели да се запознаят и с най-новите издания в този жанр, към които спадат и комиксите, издавани от Исторически парк.

Засилен интерес към отворените срещи с предприемача Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков

По време на проведените срещи предприемачът и полковникът представиха целта и мисията на инициативата, която са подели, и обсъдиха с гражданите конкретни стъпки и план за бъдещето на България. Те направиха ретроспекция на развитието на страната, очертаха „ситуацията на абсолютния предел“, в която живеем днес, и жизненоважната необходимост от смяна на модела на управление и организация. Ивелин Михайлов заяви, че няма амбиции да влиза във властта, но може да помогне с реални стъпки, които вече са направени и дават резултат в община Ветрино.