понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Криминално

Всички статии от избраната рубрика

Да спрем джигитите на пътя!

В навечерието на Рождество Христово в с. Неофит Рилски отново се разигра опасна сцена на пътя, застрашаваща живота и здравето на местните хора. През последните години станахме свидетели на големи трагедии, причинени от рецидивисти, които почерниха много семейства именно заради отказа на обществото да заеме правилната позиция, когато е трябвало. В големия град е много по-трудно хората да се обединят и да дадат отпор на тези, които безчинстват по улиците, а усилията на сам човек не водят до резултат. В община Ветрино благодарение непримиримостта на общността стъпка по стъпка започва да се установява ред и справедливост и дрифтаджиите разбират, че тук не са добре дошли.

Драма в село Неофит Рилски. Рецидивист преби почти до смърт приятелката си

Рецидивистът садист Александър Колев е пребил почти до смърт приятелката си, от която има дете на един месец. Преди близо две години заради системни побои над майка си той беше получил ограничителна заповед и му беше забранено да се доближава до нея. Това става причина да отиде да живее във Варна, където се събира със сегашната си приятелка. Заедно употребяват алкохол и кристали, след което той системно я пребива. Жената забременява от него и това е причината майка му отново да го приеме, за да му помага за детето. Разбира се, той не се отказва от старите си навици и продължава да пребива приятелката си. Малко преди да роди, тя отива в полицията и подава жалба срещу него.

Координатор на "Продължаваме промяната" развива нарколаборатория

Спиращ дъха екшън се разигра на 18 септември 2023 година към 14.00 часа в община Ветрино. В специализирана акция на органите на реда и след гонка през нивите беше задържан Пламен Станчев Пенев, който е координатор на "Продължаваме промяната" за община Ветрино.

Сериен насилник над жени се защитава от вестник “Капитал”

Последните дни се разрази буря от коментари и изтриване на хора покрай случая с нарязаното и обръснато момиче. Имаше протести в цялата страна, в които се включиха много хора и от ПП и ДБ. В същия момент вестник “Капитал” изкарва за жертва полковник Стефан Калчев, който е осъден за системно насилие над жена си и в опит да вземе семейното имущество започва да пуска жалби и клевети срещу жена си, децата си и техни приятели.