понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Пожелахте да видите

Всички статии от избраната рубрика

Пламен от Панагюрище – поредният българин, завърнал се от чужбина

„Дано по-скоро се осъзнаят всички българи, за да не стане твърде късно за България!“ С този призив Пламен Тодев от гр. Панагюрище се обръща към сънародниците си. Той е поредният българин, живял дълги години в чужбина и осъзнал, че западният свят не е такъв, какъвто е бил преди.

Ивелина Петрова – жената воин от Исторически парк

Изборите, които правим, могат да ни превърнат в жертва или в силни хора, от нас зависи какво ще изберем. Животът постоянно ни среща със силни мъже и жени, поели съдбата си в свои ръце, борейки се от сутрин до вечер, за да постигнат своето късче щастие. Саможертвата, дисциплината, мечтите, малките крачки по пътя на осъществяване на целите ни крият цялата прелест и смисъл на живота.

18-годишният Анес Белаббас: На село открих възможности да развия потенциала си

Безпътица. Това е първата дума, която ми идва наум, когато разговарям с току-що завършили образованието си млади хора, на които им е трудно да определят желаната посока за развитието си в живота. Причините са комплексни и вината за липсата на професионална ориентация не е само тяхна. За съжаление, образователната ни система в момента боледува, не дава функционални умения на младежите и теоретичните знания в училище не се допълват с практически опит.

Мартин Петров: Соколарството се превърна в моя начин на живот

Човекът формира своите възгледи и манталитет, вземайки за модел обществото, към което принадлежи, и така той става копие на средата. Но има и хора, които трудно бихме причислили към определен психологически тип или прослойка, защото са избрали живот извън стандарта. Един от тях е 27-годишният сливналия Мартин Петров. Той завършва Великотърновския университет, специалност „Педагогика на спорта и физическото възпитание“, но не започва да води обучения на ученици, а на хищни птици. Мартин ще ни разкаже малко повече за необикновения си занаят, известен още от древността.