събота, 27.07.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Здраве

Всички статии от избраната рубрика

Стрелци с традиционен лък от Исторически парк на състезание в най-щастливия град в Румъния – Орадя

Нека се разровим назад в любопитната история на съседна Румъния, за да попаднем в китното градче Орадя, което е било унгарско, трансилванско, османско и хабсбургско притежание, преди да стане част от днешна Румъния. Накъдето и да погледнем, по историческите фасади на сградите си личат следи от шареното минало на града. Когато се разхождаме, имаме чувството, че сме попаднали в приказка. Сякаш зад всеки ъгъл ни очаква красива принцеса или смел воин, яхнал коня си.Тук всяка сграда има своеобразна архитектура, която нашепва своята велика история. Градът все още носи осанката на елегантното си минало и енергията на съвременен град със собствена култура.

Стопанството „Храна от село“ споделя знания и опит

Стопанството на „Храна от село“ влага усилия в тази посока всекидневно. Това не е просто стопанство за производство на истинска храна, а център, в който стотици хора през годината идват, за да получат знания и подкрепа в тяхното усвояване и прилагане.

С грижа за здравето: Пречистване на питейната вода във всяка новопостроена къща

Пластмасата може да се окаже много по-опасна за здравето, отколкото се смяташе досега. Експерти от различни области са на мнение, че наночастиците, които се съдържат в пластмасовите бутилки, могат да попаднат в човешката кръвоносна система през бутилираната вода и да причинят проблеми с мозъка, сърцето и репродуктивния апарат.

Бъдете здрави с всяка хапка!

„Храни се така, както искаш да се чувстваш“, е мнението на редица специалисти в областта на здравословното хранене. Според тях именно храната е един от основните елементи, които предопределят начина и качеството на живот на всеки от нас.

© Всички права са запазени, 2024.