вторник, 30.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Будители

Всички статии от избраната рубрика

Исторически парк дарява икона на св. Архангел Михаил на църквата в с. Неофит Рилски

Според християнската традиция съществуват седем първенствуващи ангели, наречени архангели, които стоят край Бога и всеки един от тях е натоварен с една конкретна мисия. Исторически парк ще подари икона на храма „Свети Архангел Михаил“ в село Неофит Рилски веднага щом изложбата приключи.

Силистра се събужда

В понеделник вечерта „Арги център“ събра будни граждани на Силистра, за да присъстват на срещата разговор с председателя на Сдружение „Човек-Природа-Живот“ – Красимира Катинчарова, на тема „Разговор за цената на вятъра“. Повод за срещата е проект за вятърен парк на Иво Прокопиев и кмета на града – Александър Сабанов, в плодородните земи на общината

850 комикса за кан Кубрат ще радват български ученици в Кипър

Фондация „Въздигане“ е единствената фондация в България, в която никой не получава заплата за добрите дела, в които участва. Резултатите от действията на доброволците се постигат с постоянство и няма ден, в който те да спрат да работят в името на едно по-осъзнато общество и по-добра България.

Дърворезбари изработиха пейка за православния храм в с. Неофит Рилски

Исторически парк продължава да се грижи за православието в община Ветрино. Поредното дарение, което направи, е за местната църква „Св. Архангел Михаил“ в с. Неофит Рилски. По поръчка на парка майсторите по дърворезба Мартин Йорданов и Петър Лазаров изработиха пейка за църквата.