понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Здравословно

Всички статии от избраната рубрика

Производството на чиста храна – мисия възможна

Дали приемаме храната като нещо, което е пряко свързано с нашето здраве, или пък като необходимост, с която просто засищаме глада си – това не променя факта, че я консумираме ежедневно.Огромен процент от хората, които произвеждат храна, твърдо заявяват позицията си по въпроса, че вече са отминали времената, в които е можело да не се използват пестициди и минерални (неорганични) торове. 

Как да отгледаме зеленчуци за трапезата през студените месеци

За много хора краят на есента е моментът, в който сезоните, подходящи за производство на зеленчуци в домашни условия, са приключили. Почти всеки си представя, че ако човек иска да отгледа зеленчуци в момента и оттук нататък, това означава много разходи, най-вече свързани с отопление. Искаме да споделим с вас, че това съвсем не е така и всеки, който изчете написаното докрай, ще придобие обща представа какво и как може да отгледа.

Не БИО, а натурално производство!

Всеки един от нас може да избере да подкрепя хората, които вършат нещата по правилния начин. И ако го прави с всеки свой избор, то няма да имаме нужда да се борим с корпорациите, които лишават децата ни от възможността да познават света такъв, какъвто трябва да бъде. 

Храна от село

Горещ летен ден. След цял ден игра и забавления на свобода, уморени, децата са привикани за вечеря. Възрастните също са помагали в градината, всички са доволни от извършения труд. Храната е толкова проста - домати и краставици, малко пипер и домашно сирене. Баба е отгледала всичко в своята градина и старателно се е погрижила да има свежи зеленчуци на масата. Само по мириса човек отдалеч може да разбере каква салата го очаква и няма търпение да вкуси от произведеното с любов и грижа.

  • ПРЕД.
  • 1.
  • СЛЕД.